Jovović: Moramo odbraniti domaći teren

Bek Džj Ar Rejnolds je i dalje van stroja zbog problema sa laktom, a ljekarska ekipa će pokušati da ga osposobi za okršaj sa Ljubljančanima. Cijena ulaznice dva eura
79 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost Voli-Cibona, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli-Cibona, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2014. 13:43h

Za košarkaše Budućnost Volija nema predaha. Taman kada su arhivirali meč sa Ventspilsom, slijedi novo iskušenje.

U goste stiže Olimpija, jedan od kandidata za plasman među četiri najbolja tima. Ljubiteljima igre pod obručima u Podgoricu prošle sezone Ljubljančani nisu ostali u lijepom sjećanju.

Slavili su kontroverznim košem u posljednjoj sekundi, što je “plave” možda i koštala plasmana na fajnl-for.

To je dodatni motiv za igrače crnogorskog šampiona da odigraju još jedan dobar meč i da ostanu na drugom mjestu na tabeli ABA lige.

“Nastavljamo seriju teških utakmica, u goste nam dolazi Olimpija, koja je jako kvalitetan tim i ona to pokazuje rezultatima u ABA ligi i Evrokupu. Prošle sezone su nas naučili da utakmica traje i preko 40 minuta i sigurno da ćemo biti silno motivisani da odigramo kvalitetan meč pred domaćim navijačima. Radi se o jako iskusnom timu predvođen Markom Marinovićem na poziciji plejmejkera. On je sjajan asistent i poenter, spreman da igra za tim, ali i da ponese neke ključne poene kada se utakmica lomi. Klemen Prepelič je jako nezgodan šuter, Bugarin Hristo Nikolov na poziciji tri, takođe, je kvalitetnog šuta i dobrih fizičkih predispozicija, a ispod koša je Alen Omić. To je tim koji je respektabilan i kandidat za visok plasman. Moramo da odigramo sa svim raspoložiovim resursima na gornjoj granici i po svaku cijenu odbranimo domaći teren”, poruka je Igora Jovovića, trenera Budućnost Volija.

Olimpija je, uz Partizan, jedna od rijetkih ekipa koja može da se pohvali povoljnim skorom protiv Budućnost Volija u “Morači”.

Do sada su u glavnom gradu Crne Gore odigrali 11 utamica, a Slovenci imaju šest pobjeda, uključujući i onu od prošle sezone.

“Oni su, kada se i pogleda istorija mečeva u Podgorici, bili jako nezgodan gost. Olimpija je uvijek imala kvalitetne sastave, nedavno je igrala i Evroligu. To za nas predstavlja dodatan motiv za dokazivcanje i dobar meč. U dobrom smo ritmu, ali iscrpljuje naporan ritam kada se igra na tri dana jako zahtjevni mečevi. U istoj smo poziciji što se tiče svježine i raspoloženja, jer je i Olimpija imala meč protiv Bešiktaša. Moramo da odigramo našu igru, da odigramo agresivno i od prvog minuta stavimo do znanja protivniku da će doći u situaciju da nas ugrozi”.

I trijumf nad Letoncima značio je timu, prije svega na psihološkom planu.

“Pobjeda protiv Ventspilsa je bitna iz više aspekata, jer smo i u Evropi pokazali pravo lice. Nadoknađena je željena razlika i zadržali smo šanse za drugu rundu. Kolosjek u ABA ligi je naš prioritet i po svaku cijenu držaćemi se toga da ne dozvolimo da dođe do neplaniranih poraza”, jasan je Jovović.

Centar Darko Planinić polako podiže formu, što će donijeti dodatni kvalitet timu.

“Olimpija je jako kvalitetan i iskusan tim, a na nama je da se dobro pripremimo, odigramo fokusirano u odbrani i kvalitetno u napadu i na kraju slavimo. Što se tiče mojih partija do sada, uvijek može bolje. Međutim, prioritet je tim, da svi odigramo kako treba i upišemo što više pobjeda, a ja uvijek mogu bolje'', zaključio je hrvatski reprezentativac.

Bek Džj Ar Rejnolds je i dalje van stroja zbog problema sa laktom, a ljekarska ekipa će pokušati da ga osposobi za okršaj sa Ljubljančanima.

Meč počinje u 19 sati, a cijena ulaznice je dva eura.

Bonus video: