Vitkovac: Važna pobjeda, sada je sve u našim rukama

"Zadovoljan sam pobjedom, čestitam igračima i mislim da sada možemo izboriti plasman u drugi fazu”, bio je zadovoljan Igor Jovović
0 komentar(a)
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2014. 21:33h

Neočekivano lako Budućnost Voli je savladala Ventspils i ako ne bude iznenađenja, potrebna je još pobjeda nad Zjelonom Gorom u "Morači” da se izvadi viza za drugu fazu Evrokupa.

"Čestitam timu na fenomenalnoj partiji, jer smo ovakvog rivala dobili sa skoro 20 razlike. Konačan rezultat nije realan, ali samo timovi sa karakterom mogu maksimalno koncentrisano da odigraju protiv njih kada imaju ovako dobar procenat šuta za tri poena (45 odsto). Taktički smo zbog toga morali da snizimo petorku, zato su u većem dijelu drugog poluvremena igrali Vladimir Dašić i Čedomir Vitkovac. Zadovoljan sam pobjedom, čestitam igračima i mislim da sada možemo izboriti plasman u drugi fazu”, bio je zadovoljan Igor Jovović, trener crnogorskog šampiona.

Čedomir Vitkovac je vodio veliku borbu sa centrima Ventspilsa i na kraju je izašao kao pobjednik.

"Veoma važna pobjeda i sada imamo dobre šanse da prođemo. Sve je u našim rukama i moramo da budemo pametni. Ne pravimo nikada kalukulacije koliko nam treba za prolaz, pa ni sada, idemo na pobjede u svim mečevima do kraja”, jasan je Vitkovac.

Roberts Štelmaher, trener Letonaca, je na konferenciju za štampu došao vidno iznerviran izdanjem svog tima.

"Omar Kuk je bio fenomenalan. Imao je 16 asistencija, znali smo da to može, ali nas je izneadilo 15 poena i to je bio ključ za ovaj meč. Nismo uspjeli da presječemo njegov ritam, a uz to smo pravili neke glupe faulove, neke kontre smo glupo završili, a tako ne može da se igra protiv Budućnosti, koja je sjajan tim. Nisu nam sada iste šanse za prolaz dalje kao prije ovog duela, ali ćemo se boriti do kraja”, objasnio je Štelmahers.

Bonus video: