Kari se poigravao sa Lejkersima, Niksi bolji od Nagetsa

U prvoj utakmici večeri, Njujork Niksi su pobijedili Denver Nagetse sa 109:93, dok su pobjede u ostalim duelima ostvarili Milvoki Baksi i Hjuston Rokitsi
0 komentar(a)
Stefon Kari, Foto: Beta-AP
Stefon Kari, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.11.2014. 08:59h

Protekle noći u NBA ligi su odigrane četiri utakmice, a veče je obilježila pobjeda Golden Stejt Voriotsima nad Los Anđeles Lejkersima sa 136:115.

U prvoj utakmici večeri, Njujork Niksi su pobijedili Denver Nagetse sa 109:93, dok su pobjede u ostalim duelima ostvarili Milvoki Baksi i Hjuston Rokitsi.

Baksi su pobijedili Majami Hit na Floridi sa 91:84, dok su Rokitsi u duelu sa samo 134 poena bili bolji od Oklahoma Siti Tandera.

Voriorsi su se u Los Anđelesu praktično poigravali sa Lejkersima, a najbolji u pobjedničkom timu bio je Stefon Kari sa 30 poena i 15 asistencija, dok je Maris Spejts dodao 24 poena i devet skokova. Još petorica igrača imala su dvocifren učinak, dok je srpski košarkaš Ognjen Kuzmić za osam minuta upisao po dva poena i skoka.

Kod Lejkersa, očekivano, najbolji je bio Kobi Brajant sa 44 poena i pet skokova, ali uz šut iz igre 15/34, dok je Džordan Hil imao 15 poena i 11 skokova.

Baksi su se trijumfom nad vicešampionima postarali da oba tima poslije deset utakmica imaju skor 5-5. Brendon Najt predvodio je tim iz Milvokija sa 20 poena i pet skokova, dok je Džabari Parker imao 13 poena i šest skokova. U domaćem timu, Mario Čalmers je postigao 18 poena i imao pet skokova, Šon Vilijams je imao 13 poena, devet skokova i 11 asistencija.

U duelu sa velikim brojem promašaja, Rokitsi su slavili protiv Tandera posebno zahvaljujući Džejmsu Hardenu, koji je meč završio sa 19 poena, devet skokova i pet asistencija. Po 12 poena dodali su Dvajt Hauard, koji je imao i devet skokova, i Patrik Beverli, koji je imao skok manje. Kod oslabljenih Tandera, po 15 poena imali su Lens Tomas i Redži Džekson, koji je upisao i 11 skokova.

Bonus video: