Jovović: Moramo pokazati veći karakter nego u Solunu

1 komentar(a)
Budućnost Voli - Zadar, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli - Zadar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.11.2014. 11:14h

Poslije blijede igre i ubjedljivog poraza od PAOK-a, igrači Budućnost Volija se nisu vraćali u Podgoricu. Iz Soluna su produžili za Zadar, gdje ih večeras čeka iskušenje protiv istoimenog domaćina u ABA ligi.

Ovo je idealna prilika za Podgoričane da sa dva boda izliječe „grčke rane“ i vrate se na pobjednički put. Zadatak neće biti nimalo lak, Dalmatinci daleko bolje igrajuz kući nego na strani i to je činjenica koja budi oprez.

Suad Šehović i drugovi su imali dovoljno vremena da se odmore, pripreme za duel sa Zadranima i pokažu da je izdanje u duelu sa „crno-bijelima“ iz Soluna bio samo loš dan. Novom pobjedom, crnogorski šampion bi ostao uz rame Crvenoj zvezdi na vrhu tabele.

„Igramo protiv ekipe koja ne nezgodan domaćin, to je poznat već godinama. Motor tima je Džejms Florens, koji igra jako dobro cijele sezone i veoma je važno da uspijemo da ga iskontrolišemo. Uz njega, imaju dobru unutrašnju liniju koju čine Ive Ivanov i Josip Sobin, a tu je i plejada mlađih igrača, među kojima se ističe Domagoj Bošnjak. Zato moramo da budemo maksimalno koncentrisani svih 40 minuta. Moramo, takođe, da pokažemo daleko više karaktera nego što je to bilo u Solunu, da odigramo agresivnije i čvršće u fazi odbrane. Nadam se da ćemo prikazati igru koja će nam omogućiti da se kući vratimo sa dva boda“, istakao je Igor Jovović, trener Podgoričana.

Zadrani igraju dosta promjenljivo u dosadašnjem dijelu sezone. Imaju dvije pobjede uz pet poraza. Oba trijumfa ostvarena su u dvorani „Krešimir Ćosić“, protiv Igokee i Levskog.

„Neće nas zavarati to što imaju samo dvije pobjede, a dva poraza su na svom terenu doživjeli od jakih rivala - Crvene zvezde i Olimpije. Protiv Ljubljančana su u jednom trenutku imali minus 20, ali su uspjeli da se vrate, pa i da povedu. Očigledno je da su se u toj jurnjavi potrošili. Nema sumnje da nas čeka težak zadatak, svjesni smo jačine rivala, ali i toga da moramo da izbrižemo ružnu sliku koju smo stvorili u Solunu. Siguran sam da će svaki igrač dati maksimum, kako bi došli do pobjede“.

I u ovom duelu, Jovović neće moći da računa na Amerikanca Džej Ar Rejnoldsa kojima ima problema sa laktom. Sigurno je da će propustiti i duel sa Ventspilsom u srijedu, a po znakom pitanja je i njegov nastup narednog vikedan protiv Olimpije u „Morači“. Nažalost, njemu se na listi povrijeđenih pridružio i Aleksa Popović, koji ima problema sa skočnim zglobom.

„Veliki hendikep je to što opet neće igrati Rejnolds. Radi se o jako važnom igraču za nas, igraču koji je u svim mečevima koje smo odigrali kvalitetno, dao veliki doprinos. Pokušaćemo da nadomjestimo njegovo odsustvo, a dodatni problem stvara i Aleksa. On je na početku meča u Solunu doživio distorziju skočnog zgloba poslije ejdnog udarca. Kako sada stvari stoje, veliki je znak pitanja da li će igrati protiv Zadra. Sada nam je, praktično, desetkovana spoljna linija, ali pokušaćemo da nađemo rješenje i da dođemo do trijumfa“, zaključio je Jovović.

Raspored

Subota

Zadar - Budućnost Voli (19.00)

Levski - Partizan (18.00)

Nedjelja

Mega Vizura - Solnok (17.00)

Crvena zvezda - Krka (19.00)

Ponedjeljak

Cibona - Cedevita (18.00)

MZT Skoplje - Metalac (20.30)

Sinoć

Olimpija - Igokea 72:70

Bonus video: