Garnet želi da kupi Minesotu

64 pregleda 0 komentar(a)
Kevin Garnet, Foto: Www.google.com
Kevin Garnet, Foto: Www.google.com
Ažurirano: 14.11.2014. 18:13h

Centar Bruklin Netsa Kevin Garnet nakon završetka karijere ne želi da bude trener ili sportski direktor, već vlasnik kluba. I to ne bilo kojeg, već Minesote Timbervulvsa u kojoj je napravio ime i ostavio trag.

Najbolji strijelac u istoriji "vukova" je nakon sinoćnjeg poraza Bruklina od Golden Stejta rekao za američke medije da želi da postane vlasnik kluba iz Mineapolisa kada "okači patike o klin".

"Nastojim da kupim Minesotu. Ukoliko je potrebno okupiću ljude koji će mi u tome pomoći. To želim", kazao je Garnet.

Veteran je draftovan od strane "vukova" 1995. godine kao peti pik na draftu i nastupao je 12 sezona za tim koji je vodio do osam uzastopnih plej-of nastupa.

Nakon toga dolazi trejd 2007. u Boston, gdje osvaja dugo iščekivani prsten sa "Seltiksima" protiv Brajanta i njegovih Lejkersa.

Minesota po magazinu Forbs vrijedi 430 miliona dolara, dok je Garnet zaradio u NBA karijeri 315 miliona plus nekoliko desetina miliona kroz reklame.

Generalni menadžer Bruklina Bili King je kazao da bi Garnet bio pravi čovjek za Minesotu jer shvata šta je potrebno da bi franšiza bila uspješna.

"Kevin je definicija uspjeha. Postao bi jedan od najboljih vlasnika jer je mnogo toga uradio za Minesotu. Iako ima 38 godina može da se primjeti kod njega neopisiva želja za uspjehom", naveo je Bili King.

Bonus video: