Radonjić: Korak bliže snu, ali moramo da ostanemo skromni

0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: FoNet
Dejan Radonjić, Foto: FoNet
Ažurirano: 14.11.2014. 14:45h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da su crveno-bijeli protiv Laborala u Evroligi odigrali najbolji meč ove sezone i došli do pobjede (86:66), koja ih približava plasmanu u Top 16 fazu.

"Velika pobjeda, veoma sam zadovoljan kvalitetom igre i što smo svih 40 minuta držali visok nivo koncetracije. Posebno nas raduje činjenica da smo odigrali izvanredno protiv kluba koji je godinama u samom vrhu evropske košarke i da smo upisali prvi trijumf na gostovanju. Igrali smo odgovorno u oba pravca, veoma čvrsto u odbrani i pametno u napadu", rekao je Radonjić za sajt "crveno-bijelih".

Crvena zvezda se poslije prvog dijela Evrolige nalazi se na drugom mjestu D grupe sa tri pobjede i dva poraza.

"Prije početka sezone konstatovali smo da ako vjerujemo u čuda ona mogu i da se ostvare. Ovom pobjedom smo za korak bliži ostvarenju našeg sna. Ipak, moramo da budemo svjesni da još ništa nije gotovo i pred nama još pet utakmica. Moramo da ostanemo skromni i ni po koju cijenu ne smije da dođe do opuštanja ili euforije", naveo je crnogorski trener.

Radonjića je istakao da ga je zabrinula povreda Stefana Jovića.

"Još nemamo precizne informacije o stanju njegove povrede. Stefan će otići na detaljne ljekarske preglede i tek nakon toga ćemo saznati stepen ozbiljnosti povrede i koliko će morati da odsustvuje sa terena", zaključio je Radonjić.

Crvena zvezda ovog vikenda u Jadranskoj ligi dočekuje Krku, a potom slijedi Evroliga i gostovanje Galatasaraju u Istanbulu.

Bonus video: