Omar Kuk ostaje do kraja sezone

Iskusni plej je u Podgoricu stigao krajem septembra kao zamjena za Nikolu Ivanovića, koji je i dalje van terena zbog problema sa trbušnim mišićima
54 pregleda 7 komentar(a)
Omar Kuk, Foto: Savo Prelević
Omar Kuk, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.11.2014. 15:28h

Dvadesetak dana prije isteka prvobitne saradnje, uprava Budućnost Volija i Omar Kuk (32, 186) postigli su dogovor o produžetku ugovora.

Tako će iskusni Amerikanac, koji igra sa crnogorskim pasošem, nositi "plavi" dres najmanje do kraja sezone.

"Obavili smo razgovor sa Kukom i njegovim menadžerom i danas smo dogovorili sve detalje, ostalo je da Omar još potpiše ugovor do kraja sezone. Postoji opcija u ugovor da se saradnja može produžiti i na narednu takmičarsku godinu, ako se ispune određeni uslovi. Kao uprava smo sve uradili da zadržimo Kuka i napravimo respektabilan tim. Sada je na sportskom dijelu da sve to pretoči u dobre rezultate do kraja sezone", rekao je za "Vijesti" Dragan Bokan, prvi čovjek Budućnost Volija.

Kuk je u Podgoricu stigao krajem septembra kao zamjena za Nikolu Ivanovića, koji je i dalje van terena zbog problema sa trbušnim mišićima.

Do sada je u ABA ligi upisao sedam nastupa sa prosjekom od 6,1 poena uz 1,7 skokova, 6,4 asistencije i 1,9 ukradenih lopti.

U Evrokupu je imao prosječan učinak, odigrao je pet utakmica, od 8,6 koševa, 1,6 uhvaćenih lopti, 4,8 uspješna dodavanja i "krađu".

Bonus video: