Repeša smiruje euforiju: Ako igramo dobru odbranu možemo da pobijedimo svakoga

"Svaka pobjeda je bitna za samopouzadnje, za sinergiju ekipe, ekipe i navijača... Trenira se i pobjeđivanje, to je odlika velikih ekipa", rekao je Repeša
3339 pregleda 4 komentar(a)
Jasmin Repeša i Suad Šehović
Jasmin Repeša i Suad Šehović
Ažurirano: 25.01.2019. 21:30h

Jasmin Repeša je, očekivano, bio zadovoljan nakon pobjede Budućnosti nad Gran Kanarijom - 75:70 u Evroligi, ali je na kraju pres konferencije poručio:

"Malo smo se svi uljuljali poslije Reala. Mislimo - dobili smo Real, lako ćemo sa Gran Kanarijom, dajte nam Golden stejt. Bilo bi dobro da se prizemljimo, da smo svjesni da smo po svemu veliki autsajderi i da želimo da se dokazujemo. Ispalo je da je sa Realom puno lakše nego sa Darušafakom i Gran Kanarijom. To je tako u Evroligi, nema slabih. Zavisi od mnogo faktora - od forme, rasta forme, obaranja forme... Zamolio bih sve da ostanemo sa obje noge na zemlji", rekao je hrvatski trener.

Budućnost je u finišu slomila otpor Gran Kanarije, četvrte španske ekipe koja je pala u "Morači".

"Teška utakmica, čestitke navijačima, koji su nam ponovo pomogli u odlučujući momentima. U prvom poluvremenu imali smo loš defanzivni pristup, oni su imali pet skokova u napadu, mi samo šest faulova. U nastavku je sve bilo drugačije i tada smo dobili utakmicu. Ako ovaj tim igra dobru odbranu, može da dobije svaku ekipu u Evropi", kazao je Repeša.

Treću pobjedu u nizu upisali su "plavi", petu računajući ABA ligu.

"Svaka pobjeda je bitna za samopouzadnje, za sinergiju ekipe, ekipe i navijača... Trenira se i pobjeđivanje, to je odlika velikih ekipa", rekao je Repeša.

Bonus video: