Premalo i 27 Vučevićevih poena, prva pobjeda Lejkersa

Finiks je prekinuo seriju nepobjedivosti Golden Stejta i slavio nakon furiozne posljednje četvrtine, u kojoj je postigao 20 poena više.
0 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Beta/AP
Nikola Vučević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.11.2014. 07:07h

Iako je u sudaru dvojice sjajnih košarkaša sa prostora bivše Jugoslavije Nikola Vučević dobio lični duel sa Bojanom Bogdanovićem, ipak se u "Barklis centru" radovao Bruklin rukija iz Hrvatske (104:96).

A centar Orlanda, Baranin Nikola Vučević je bio najefikasniji igrač utakmice sa 27 poena(13 -19), kojima je za 32minuta u učinku dodao i 12 skokova,četiri ofanzivna, te dvije ukradene lopte i asistenciju, sa druge strane je sjajno parirao Bogdanović, koji je dokazao da je kod Željka Obradovića sjajno napredovao u Fenerbahčeu.

Bogdanović je poslije Vučevića imao najbolji učinak na parketu. On je za 50 sekundi manje u igri upisao 22 koša (9-12), a postigao je trojku (2-3) sredinom posljednje dionice kojom se Bruklin konačno rezultatski odvojio, a uz to je imao šest skokova, dva u napadu, te dvije ukradene lopte i asistenciju uz tek jednu grešku u predaji lopte.

Finiks je prekinuo seriju nepobjedivosti Golden Stejta i slavio nakon furiozne posljednje četvrtine, u kojoj je postigao 20 poena više.

Da više nema nepobjedivih u NBA se pobrinuo tandem Ajzea Tomas-Goran Dragić, dok se na drugoj strani osjetilo neigranje Kleja Tompsona, pa su Kari i Grin malo mogli sami.

Lejkersi su ubilježili prvu pobjedu i to protiv Šarlota, uz odličnu partiju Džeremi Lina koji je imao 21 poen i sedam asistencija, dok je kod protivnika zapažen bio centar Al Džeferson sa 23 koša i osam uhvaćenih lopti.

Portland predvođen Oldridžom nije imao problema protiv Denvera, a u Majamiju je proradio Luol Deng koji je ubacio 30 poena na gostovanju Dalasu i vodio svoj tim do sedme uzastopne pobjede nad ekipom iz Teksasa.

Juta je produžila agoniju Detroita pobjedom za pola koša, uz vrlo balansirani napad, dok se Sten van Gandi muči da išta timski stvori od sjajnih pojedinaca. Oklahoma je ubilježila drugu pobjedu sezonu savladavši Sakramento, najviše zahvaljujući Redžiju Džeksonu.

U očekivano najmanje zanimljivom meču večeri, Toronto je protutnjao pored Filadelfije sa preko 30 razlike, za četvrtu pobjedu na svom terenu, dok Siksersi i dalje tragaju za prvom pobjedom sezone.

Rezultati

Orlando - Bruklin 96:104

Detroit - Juta 96:97

Dalas - Majami 96:105

Oklahoma - Sakramento 101:93

Toronto - Filadelfija 120:88

Finiks - Golden Stejt 107:95

Portland - Denver 116:100

LA Lejkers - Šarlot 107:92

Bonus video: