Mega Vizura lak zalogaj za Budućnost Voli

Igrač utakmice bio je Bojan Subotić sa 22 poena (dvojke 7-6, trojke 3-3), uz pet skokova i tri asistencije
78 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost Voli - Mega vizura, Foto: Abaliga.com
Budućnost Voli - Mega vizura, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 08.11.2014. 20:00h

Bez najboljeg igrača Nikole Jokića, koji nije igrao zbog povrede, Mega Vizura nije uspjela da pruži jači otpor košarkašima Budućnost Volija, koji su upisali šestu pobjedu.

Podgoričani su vodili svih 40 minuta i pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Da u završnici nije došlo do opuštanja, trijumf je mogao biti daleko ubjedljiviji.

“Mislim da smo zasluženo trijumfovali. Odigrali smo kao što smo i planirali, dosta tvrdo u odbrani i već poslije treće četvrtine smo imali vođstvo koje nam je sa dužim napadima garantovalo pobjedu. Uspjeli smo da brzu tranzicionu igru protivnika ograničimo koliko je to moguće. Došlo je do opuštanja pri samom kraju utakmice, zato smo i primili 33 poena u posljednjoj četvrtini. Moramo, ipak da zadržimo fokus svih 40 minuta, naročito kad stignu izjednačene utakmice”, rekao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Na krilima Alekse Popovića, koji je vezao osam poena, Budućnost Voli je u 8. minutu stigla do plus 12 (24:12) i od tog trenutka pa do kraja duela vođstvo nije bilo manje od pet razlike.

Najveću prednost Podgoričani su imali u 37. minutu, kada je Bojan Subotić pogodio za 82:62, nakon čega su smanjili ritam, pa je Mega Vizura ublažila poraz.

“Potpuno zaslužena pobjeda Budućnosti. Kvalitetnija je ekipa od nas, to je i pokazala. Krenula je kako treba, agresivno, jako. Mi sa druge strane, nismo odigrali kako je trebalo. Trebalo je da uđemo u neki brži ritam, da uvedemo Budućnost u brzu igru, ali nismo uspeli. Prilično su dobro čuvali Nenada Miljenovića, koji nije imao svoje veče. Jednostavno, naša igra bila je spora, nije to bila igra koja nas krasi kroz ovu ligu. Naravno, naše izdanje zavisilo je i od odbrane Budućnosti koja se dobro pripremila za utakmicu i anulirala naše najjače stvari. Žao mi je što većina ovih mojih mladih momaka koji imaju raskošan talenat nisu to večeras prikazali”, bio je jasan strateg Mega Vizure Dejan Milojević.

Igrač utakmice bio je Subotić sa 22 poena (dvojke 7-6, trojke 3-3), uz pet skokova i tri asistencije.

Sjajnu rolu imao je i Vladimir Dašić (18, 16 u prvom poluvremenu). Džej Ar Rejnolds je ubacio 14 (trojke 5-4), a Popović 12 (10 u prvoj četvrtini).

"Veoma važna pobjeda večeras. Igrali smo prvenstveno veoma dobro u defanzivi, aki ni u napadu nije bilo loše. Čestitam svim momcima na ovoj pobjedi, idemo dalje, spremamo se za naredni meč”, rekao je Subotić.

U poraženom timu najefikasniji je bio Dušan Čantekin (17), a pratili su ga Andrija Bojić (14) i Aleksandar Marelja (14, šest uhvaćenih lopti).

“Čestitan protivničkoj ekipi na pobjedi. Od početka nismo, na žalost, uspjeli da dovoljno jako uđemo u igru. Oni su počeli mnogo jače od nas. Moramo što prije da zaboravimo ovaj poraz, da nastavimo da radimo jako, i budemo bolji u sljedećoj utakmici”, bio je kratak Čantekin.

Budućnost Voli - Mega Vizura 88:80 (27:19, 17:14, 18:14, 26:33)

Podgorica - Dvorana: „Morača”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Herceg, Radojković (Hrvatska), Zurapović (BiH).

Budućnost Voli: Kuk 3, Šehović 5 (2-1), Dašić 18 (2-2), Planinić 7 (2-1), Subotić 22 (1-1), Čarapić, Šihi 4, Vitkovac, Popović 12, Rejnolds 14, Ćapin 3, Rikić.

Mega Vizura: Kešelj 10, Krstić, Marelja 14 (3-1), Jaramaz 2, Miljenović 6, Bojić 14 (5-2), Čentekin 17 (6-3), Simonović, Tijanić, Zagorac 12 (4-3), Vrbica, Nikolić 5 (2-0).

Bonus video: