Jovović: Biće teško, očekujem pobjedu

"Igraju sa dosta slobode, šutiraju dosta, dobili su nekoliko jakih timova i čeka nas težak zadatak”, istakao Omar Kuk
0 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2014. 13:46h

Dva vezana poraza (Crvena zvezda, Lokomotiva Kuban) nisu poremetili atmosferu u taboru Budućnost Volija.

Igrači i stručni štab su se na miru pripremali za iskušenje koje slijedi u subotu veče - u „Moraču” dolazi Mega Vizura na čelu sa talentovanim Nikolom Jokićem, trenutno najkorisnijim igračem ABA lige.

Crnogorski šampion želi da sačuva domaći teren i sa mnogo motiva ulazi u ovaj duel.

Sastav Dejana Milojevića ima samo dva poraza u dosadašnjem dijelu šampionata i duva za vrat” Podgoričanima.

Pobjeda bi „plave” ostavila u vrhu tabele, ali ih i vratila na kolosjek na kom su bili prije duela sa Crvenom zvezdom.

"U goste nam dolazila ekipa sa sjajnim rezultatima na startu sezone. Protiv Olimpije su odigrali fenomenalan meč koji su na kraju dobili sa 20 razlike. Sa Crvenom zvezdom su odigrali interesantan meč, dosta su bili u egalu. Svjesni smo da nas čeka težak zadatak. Najbolji su u ligi u tranziciji, iz polukontri i kontri. Tu moramo da im svedemo na minimum ako želimo da trijumfujemo. Znamo o kakvoj je ekipi riječ, znamo koliki talenat posjeduju. Spremićemo se maksimalno da odigramo jednu čvrstu utakmicu i da nastavimo seriju dobrih rezultata na domaćem terenu u ABA ligi. Ova dva posljednja poraza nisu neplanirana. Dobiti Zvezdu u Beogradu i Kuban u Podgorici je senzacija. Mi smo igrali dobro te dvije utakmice, sad već protiv Mega Vizure možemo da igramo na način na koji treba da igramo i da možemo da trijumfujemo”, objašnjava Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Kada se povede riječ o indivindualnim kvalitetima sastava iz Beograda, Jovović je jasan.

"Jokić je najbolji evropski igrač rođen 1995. godine, dok je Nenad Miljenović napredovao i postao pravi lider ekipe, dosta poentira i asistira. Dolaskom Marka Kešelja dobili su i na iskustvu. Rezultati ne dolaze sami od sebe, već Mega Vizura posjeduje kvalitet koji iz utakmice u utakmice potvrđuje”, objašnjava mladi stručnjak.

Iskusni plej Omar Kuk igra sve bolje i bolje. Pred duel sa Mega Vizurom očekuje teško iskušenje, ali i dva nova boda.

"Biće teška utakmica, izgubili smo dvije zaredom. Još nismo izgubili kod kuće u ABA ligi i očekujem da ćemo igrati dobro. Mega će pokušati da igra brzo, ali ako im fizički odgovorimo kako treba, sve će biti uredu. Igraju sa dosta slobode, šutiraju dosta, dobili su nekoliko jakih timova i čeka nas težak zadatak”, zaključio je Kuk.

Meč se igra u subotu od 19 sati, a ulaz je slobodan.

Bonus video: