Loša vijest za Budućnost: Cedevita deklasirala Zvezdu

Budućnost u ponedjeljak gostuje Olimpiji
4864 pregleda 20 komentar(a)
Džejkob Pulen na meču sa Zvezdom, Foto: Cedevita/Marin Susic
Džejkob Pulen na meču sa Zvezdom, Foto: Cedevita/Marin Susic

Košarkaši Crvene zvezde pretrpjeli su večeras prvi poraz u ABA ligi ove sezone, pošto su u Zagrebu izgubili od Cedevite sa 84:68, u utakmici 17. kola regionalnog takmičenja.

To je loša vijest za Budućnost, koja se sa zagrebačkim klubom bori za drugo mjesto i prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

Budućnost u ponedjeljak gostuje Olimpiji.

Cedevitu su predvodili Džejkob Pulen sa 15 poena i četiri skoka i Džastin Kobs sa 14 poena i četiri asistencije. Dobru partiju prikazali su Filip Krušlin sa 13 poena, Andrija Stipanović sa 12 poena i osam skokova i Eldžin Kuk sa 12 poena i šest skokova.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 17 poena i šest skokova, Dušan Ristić postigao je 12 poena, a 10 je dodao Majkl Odžo. Dejan Davidovac postigao je osam poena, uz pet skokova.

Zvezda je dobro počela utakmicu, vodila je u prvoj četvrtini sve do njene završnice, kada je Cedevita pojačala i dionicu završila vodjstvom 21:20.

Zagrebački tim je posle toga bio mnogo bolji i ubedljiviji od Zvezde i preko Pulena i Kobsa uvećavao je razliku, koja je već na poluvremenu iznosila 16 poena (49:33).

Zvezda na prvom mestu na tabeli ima skor od 16 pobjeda i jednog poraza, a Cedevita je druga skorom od 12 pobjeda i pet poraza, koliko ima i Budućnost, uz meč manje.

Bonus video: