Jovović: Rusi su apsolutni favoriti

"Lokomotiva je glavni kandidat za osvajanje ovog takmičenja", objasnio Robert Rikić
0 komentar(a)
Robert Rikić - Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Robert Rikić - Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.11.2014. 15:44h

Pobjedom prije sedam dana u Poljskoj, košarkaši Budućnost Volija su se vratili u trku za plasman među četiri najbolja, odnosno u drugu fazu Evrokupa. Sjutra veče će imati daleko teži zadatak, u goste stiže Lokomotiva Kuban, lider na tabeli sa maksimalnim učinkom.

Rusima pripada uloga favorita, ali će Podgoričani pokušati da uz pomoć navijača naprave iznenađenje i slave.

Koliko je težak zadatak, pokazuje i podatak da je ekipa Sergeja Bazareviča ove sezone upisala samo jedan poraz i to u VTB ligi od Astane.

Međutim, tada Lokomotiva nije bila kompletna. Poslije toga lako su savladani svi rivali, pa čak i evroligaš CSKA.

"U tri dana igramo protiv ekipa koje su kvalitetniji od nas. Postoji određena vrsta zamora, ali pokušaćemo da se što bolje regenerišemo i pripremimo za meč. Lokomotiva je ekipa čiji jedan igrač vrijedi koliko i budžet naše cijele ekipe. Apsolutni je favorit u ovom duelu i prvi favorit za osvajanje Eurokup. U svom sastavu, na svim pozicijama, ima po dva vrhunska igrača, imena koja su obilježila evropsku košarku proteklih godina igrajući u najjačim evropskim klubovima u Evroligi. Imaju i dvojicu NBA igrača, Derika Brauna i Entonija Rendolfa. Igrači poput Ričarda Hendriksa, Krunoslava Simona, Malkolma Dilejnija, uz domaćeg igrače Nikitu Kurbanova, čine ekipu sa nevjerovatnim kvalitetom, što pokazuju iz meča u meč. Dobili su duel protiv CSKA, a meč protiv PAOK i pobjeda od 41 poen razlike govori koliko je ta ekipa domionantna u odnosu na ostale. Mi ćemo morati da odigramo objektivno iznad realnih svojih mogućnosti. Ukoliko nam se ukaže šansa da napravimo iznenađenje nadam se da ćemo je iskoristiti”, istakao je trener „plavih” Igor Jovović.

Mladi stručnjak je naglasio da je duel sa Crvenom zvezdom ostavio traga na ekipu, ali da će dati sve od sebe da protiv Rusa odigraju kvalitetno.

"I da smo u potpunom optimumu nismo u situaciji da kažemo da možemo da prijetimo Lokomotivi. Rezultati koji bilježe i igrački kadar djeluje strahovito, ali to je sport, iznenađenja su moguća i mi ćemo sve učiniti da ga napravimo. Ne očekujem da će nas potcijeniti, to su veliki timovi. Budućnost objektivno nije nivo takvih timova, kakav je Kuban. Imali su više vremena za pripremu i odmor”.

Centar Robert Rikić ulogu favorita prepušta gostima, ali obećava veliku borbu od prvog do posljednjeg minuta.

"Lokomotiva ima jako kvalitetnu ekipu, po meni jednu od boljih u Evropi. Glavni je kandidat za osvajanje ovog takmičenja. Greške su nedopustive protiv takve ekipe. Moramo ih svesti na minimum, i ne smijemo im dozvoliti da igraju svoju igru, moramo nametnuti naš ritam i držati ga tokom cijele utakmice. Mi smo ekipa koja daje sve od sebe na terenu i to ćemo pokušati da uradimo i u ovom duelu uz pomoć naše publike, koju pozivam da dođu u što večem broju i podrži nas. Mi ćemo sve učiniti da opravdamo njihov dolazak”, zaključio je hrvatski internacionalac.

Biće ovo peti duel Budućnost Volija i Lokomotive Kuban.

U sezoni 2009/10, u Euročelendž kupu, crnogorski prvak dobio je oba duela (61:49 i 69:56), dok je prije dvije sezone u Eurokupu ruski tim ubjedljivo trijumfovao oba puta (90:65 i 72:54).

Cijena ulaznice je dva eura.

Bonus video: