Bošković: Igramo sa najboljom ekipom u ligi

"Pripremile smo se dobro, i očekujem da ćemo uz prednost domaćeg terena i dobru igru slaviti", istakla kapiten Ivana Mugoša
0 komentar(a)
Irena Matović, Foto: Arhiva Vijesti
Irena Matović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.11.2014. 11:06h

Poslije poraza od Medvešćaka, košarkašice Budućnost Volkana su imale tek toliko vremena da odrade nekoliko treninga i da pokušaju da ipsrave greške.

Već sjutra čeka ih treći duel u Regionalnoj ligi, u goste stiže Rejer Venecija, debitant u takmičenju.

Italijanke su favoriti broj jedan za osvajanje titule i Podgoričanke će pokušati da naprave iznenađenje.

Venecija u svom timu ima tri strankinje, po jednu Amerikanku (Šenon Mekkalum), Rumunku (Simina Mandaće) i Slovakinju (Marija Ružičkova).

"Očekuje nas jako teška i interesantna utakmica, jer nam u goste dolazi najbolja ekipa u ligi. U Italiji su među dvije, tri najbolje i ovo je dobra prilika za promociju crnogorske košarke. Očekujem da odigramo dobar meč protiv kvalitzetnog protivnika, da vidimo koliko možemo i gdje smo u ovom trenutku u odnosu na tim takvog kvaliteta", rekao je Goran Bošković, trener Budućnost Volkana.

Kapiten Ivana Mugoša cijeni rivala, ali vjeruje u osvajanje dva nova boda.

"Ekipa Venecije je novitet u ligi. Nismo imale prilike do sada da igramo sa njima. Gledale smo neke utakmice, da vidimo njihov kvalitet. Pripremile smo se dobro, i očekujem da ćemo uz prednost domaćeg terena i dobru igru slaviti".

Optimizam provejava i kod krilne igračice Irene Matović.

"Vjerujem u tim, dobro smo trenirale posljednjih sedam dana. Gledale sam nekoliko utakmica Venecije, dobra su ekipa, ali se nadam da ćemo pružiti kvalitenu partiju i da ćemo slaviti protiv ekipe koja je najveći favorit za osvajanje Regionalne lige, zaključila je 26-godišnja košarkašica.

Duel Budućnost Volkano - Rejer Venecija igra se sjutra od 15.30 sati u "Morači".

Bonus video: