„Plavi” sanjaju senzaciju

Ovo će biti 21. međusobni meč Budućnost Volija i Crvene zvezde, a trenutno skor je 10-10. Posljednji trijumf u „Pioniru”, Podgoričani su ostvarili 22. decembra 2009. godine (88:77)
9 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.11.2014. 11:34h

Sa puno motiva i želje da dokažu da dosadašnji rezultati nisu slučajni, košarkaši Budućnost Volija otputovali su na večerašnji derbi 6. kola ABA lige protiv Crvene zvezde u "Pioniru”.

Ulogu favorita prepustili su sastavu Dejana Radonjića, ali ne žele da se lako predaju.

Najavljuju borbu svih 40 minuta s namjerom da naprave iznenađenje i dobiju možda i najvećeg favorita za osvajanje šampionskog prstena.

"Biće ovo pravi derbi, sastaju se ekipe koje su najviše pokazale u dosadašnjem dijelu šampionata. Spremili smo se dobro, upoznati smo sa kvalitetima rivala i daćemo sve od sebe da odigramo još jedan dobar meč. Igramo protiv sjajne ekipe koja je kvalitet dokazala i u Evroligi, ali smatram da ima prostora da se sa njima igra ravnopravno. Imaju sjajne pojedince i moraćemo da odigramo maksimalno angažovano i koncentrisano svih 40 minuta, prije svega u odbrani, da bismo mogli da im pariramo”, ističe kapiten Podgoričana Suad Šehović.

Ovo će, s obzirom na to da ekipe nemaju poraz do sada, biti prvi veliki derbi sezone.

Ko izađe kao pobjednik, osamiće se na prvom mjestu na tabeli.

"Crvena zvezda je favorit, ali se nećemo unaprijed predati. U svaki meč do sada smo ulazili sa željom da dobijemo, tako će biti i sada. Sigurno da je veći pritisak na njima, tim prije što igraju na svom terenu i svi očekuju da upišu novu pobjedu. Mi u duel ulazimo sa puno motiva i želje da dokažemo da igramo zaista dobro ove sezone”, jasan je Šehović.

Krilni centar Vladimir Dašić očekuje da on i saigrači nastave sa izdanjima koja su prikazali u prethodnim mečevima.

"Nema dileme da je Crvena zvezda apsolutni favorit, ne samo u meču sa nama već i za osvajanje ABA lige. Imaju odličan tim, dobro su pokriveni na svim pozicijama i sa sjajnim pojedincima. Mi ćemo nastojati da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku, agresivno u odbrani, mirno u napadu i ako nam se ukaže šansa da napravimo iznenađenje i slavimo u „Pioniru”, nastojaćemo da je iskoristimo. Vjerujem da ćemo se publici predstaviti u dobrom izdanju, a da li će to biti dovoljno za nove bodove, ostaje da se vidi”, zaključio je Dašić.

Ovo će biti 21. međusobni meč Budućnost Volija i Crvene zvezde, a trenutno skor je 10-10.

Posljednji trijumf u „Pioniru”, Podgoričani su ostvarili 22. decembra 2009. godine (88:77).

Iz tadašnjeg sastava, „plavi” dres nosi Čedomir Vitkovac.

Bonus video: