Jovović: Ne prijetimo, ali idemo bez bijele zastave

"Imamo cilj, mislimo da možemo da ga ispunimo, i nadam se da ćemo biti pravi u nedelju veče", istakao Aleksandar Ćapin
61 pregleda 0 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.10.2014. 14:50h

Bez bijele zastave, ali svjesni da je domaćin favorit, košarkaši Budućnost Volija putuju u subotu ujutro za Beograd, gdje dan kasnije igraju protiv Crvene zvezde.

Oba tima imaju maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu ABA lige, a imali su sjajne uvertire za ovaj derbi.

Podgoričani su savladali Zjelonu Goru u Poljskoj, dok su „crveno-bijeli” bez problema izašli na kraj sa Valensijom. To nagovještava kvalitetan i uzbudljiv meč.

"Ovo će biti pravi derbi, jer se sastaju ekipe koje su do sada pokazale najviše. Zvezda je tim koji je napravljen da dominira tokom cijele ABA lige. U Evroligi igraju protiv jakih timova, a pokazuju dominaciju na domaćem terenu. Imaju samo jedan poraz od Neptunasa, ali su i taj meč mogli da riješe u svoju korist i veliki su favoriti u ovom meču. Sa druge strane, mi smo tim koji se polako zahuktava, iz meča u meč igramo sve bolje. Znamo koje su nam dobre strane, znamo koje su nam slabosti, i pokušavamo da ih sakrijemo na što bolji način”, kazao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Kao opasnost broj jedan za njegov tim, mladi stručnjak ističe gorostasnog Bobana Marjanovića i Amerikanca Markusa Vilijamsa.

"Imaju centra potpuno atipičnog za evropske okvire, dominira na svim frontovima, i na njega treba da obratimo posebnu pažnju. Na spoljnim pozicijama imaju dva vicešampiona svijeta, a tu je i Vilijams koji je dirigent tima. Zvezda je u mečevima u kojima je dominirala iz jake defanzive pravila razliku. Vidjeli ste protiv Valensije, da Španci nisu 32 minuta imali otvorene pozicije za kvalitetan šut. To nije proizvod loše igre košarkaša Valensije, već odlične defanzive domaćina".

Biće ovo poseban meč, jer će na klupi Beograđana biti Dejan Radonjić, kome je Jovović šest sezona bio prvi pomoćnik.

„Nema tajni između mene i Radonjića, dobro se poznajemo, rivali se analiziraju na identičan način, a i igrači se dobro poznaju. Moramo biti spremni na 12 igrača koji su u rotaciji, koji igraju kvalitetnu timsku košarku. Nismo u poziciji da im prijetimo, ali ne idemo ni sa bijelom zastavom”, jasan je Jovović.

Iskusni Aleksandar Ćapin ističe da njega i saigrače čeka težak zadatak u „Pioniru”.

"Dobro smo otvorili sezonu i mi i Crvena zvezda i očekuje nas pravi derbi. Već smo igrali sa njima ove sezone prijateljsku utakmicu, tako da su nam dobro poznati. Svjesni smo da nam neće biti lako. Imamo cilj, mislimo da možemo da ga ispunimo, i nadam se da ćemo biti pravi u nedelju veče. Oni su protiv Valensije pokazali koliko su bili dominantni na svim pozicijama. Marjanović je odličan pod košem, stranci igraju jako dobro, dakle na svim pozicijama su odlično pokriveni. Međutim, i mi smo, tako da i tu vidim neku našu šansu”, zaključio je Ćapin.

Bonus video: