Teodo protiv Peći, Sutjeska gost Kumanovu

0 komentar(a)
Balkanska liga u košarci, Foto: Balkanleague.net
Balkanska liga u košarci, Foto: Balkanleague.net
Ažurirano: 29.10.2014. 10:41h

Poslije poraza od Rilskog u dramatičnom finišu u Samokovu, košarkaše Teoda očekuje još jedno teško gostovanje. Večeras od 19.30 sati u dvorani “Karagači” odmjeriće snage sa ekipom Peći.

Boje tima sa Kosova brane dva igrača iz Crne Gore - Radomir Marojević i Samir Šaptahović, a tu su još Slovenac Jan Močnik i dva hrvatska internacionalca - Teo Šimović i Hrvoje Puljko.

Na klupi je selektor mlađih reprezentativnih selekcija Hrvatske Boris Kurtović.

“Sigurno da je Peć favorit u ovom meču. Radi se o iskusnoj ekipi koja igra napadačku košarku sa puno šuteva za tri poena. Ako odigramo odbranu onako kako možemo, ne podlegnemo pritisku sa tribina, jer će dvorana biti puna, i ako uspijemo da ih uvedemo u ritam koji nama odgovara, možemo se nadati iznenađenju”, rekao je Dragan Radović, trener Tivćana.

Hendikep za goste će biti neigranje pleja Miloša Krivokapića, koji se još nije oporavio od povrede.

Sutjeska vjeruje u trijumf

Polovičan učinak u prva dva kola Balkanske lige zadovoljio je košarkaše Sutjeske, koji će večeras u Kumanovu pokušati da osvoje prve bodove na strani.

Optimizam potkrepljuju činjenicom da su pobjedom nad kosovskim predstavnikom iz Peći probili psihološku barijeru, odnosno sa dva trijumfa u domaćem prvenstvu protiv Mornara i Ulcinja samopouzdanje je znatno poraslo.

“Evidentno je da lakih utakmica nema. Ipak, u prva dva kola ostavili smo dobar utisak, posebno na meču protiv Peći koji smo riješili u našu korist. Očekujem da ćemo igrati sve zrelije i da ćemo početi da pobjeđujemo na strani. Jasno je da protiv Kumanova moramo igrati čvrsto i disciplinovano u odbrani, jer je to najbolji recept za uspjeh. Sigurno da je učešće u Balkanskoj ligi pun pogodak. Jednostavno i klub i igrači imaju priliku da se razvijaju na dobar način. Iza nas je serija pozitivnih rezultata koja nam je podigla nivo samopouzdanja”, rekao je Nikola Pavlićević, organizator igre Sutjeske.

Bonus video: