Podgoričani hvataju posljednji evropski voz

Nakon dva neuspjeha, crnogorski šampion želi prva dva boda sa kojima bi ostao u trci za plasman u drugi krug
1 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.10.2014. 09:07h

Zjelona Gora, grad u blizini poljsko-njemačke granice, stanica je gdje košarkaši Budućnost Volija hvataju možda i posljednji evropski voz.

Nakon dva neuspjeha, crnogorski šampion želi prva dva boda sa kojima bi ostao u trci za plasman u drugi krug.

Međutim, u istoj situaciji su i izabranici Andržeja Adameka, pa je jasno da Podgoričane čeka izuzetno težak zadatak.

Za razliku od Evrope, Zjelona Gora dobro igra u domaćem šampionatu - ima tri pobjede i poraz.

"Očekujemo izuzetno težak meč. Zjelona Gora ima veliki individualni kvalitet, ali u ovom trenutku ne igra onako kako objektivno može. U maloj su rezultatskoj krizi, ali potencijal koji imaju u vidu dosta Amerikanaca, prije svega Stiva Barta, Kvintona Hoslija, Francuza Arona Sela i nekoliko kvalitetnih domaćih igrača, govori da moramo da odigramo jako kvalitetan meč da bismo ostvarili pobjedu. Igramo na njihovom terenu, čeka nas sigurno puna dvorana i moramo da budemo maksimalno koncentrisani i fokusirani svih 40 minuta. Znamo da nam je utakmica jako bitna i da trijumfom možemo da napravimo iskorak i tako se i spremamo", kaže trener "plavih" Igor Jovović.

Mladi stručnjak ne želi da razmišlja o novom neuspjehu, ali smatra da i u toj situaciji sve šanse za nastavak evropskog puta nisu izgubljene.

"S obzirom na to da ima još osam utakmica i da su veoma važni međusobni rezultati, bitno je da pobjedom ostanemo u igri. I poraz - o kome ne razmišljamo - sa malom razlikom i dalje nas ostavlja u trci za drugi krug. Ima još dosta da se igra, imamo izuzetno tešku grupu i probaćemo sve da prođemo. Sada je najvažnije da odigramo dobro i da probamo da slavimo u Poljskoj.

Centar Darko Planinić iz meča u meč igra sve bolje i u dvorani "Centra za rekreaciju", trebalo bi da bude jedan od glavnih aduta Podgoričana. Pred duel sa Zjelonom Gorom je optimistički raspoložen.

"Idemo u Poljsku bez bijele zastave, maksimalno smo se pripremili. Očekujem da ćemo odigrati dobro i da ćemo konačno stići do pobjede u Evrokupu. Zjelona Gora je kvalitetan tim, igramo na njihovom terenu, ali imamo puno motiva, želje i volje i uz kvalitetnu odbranu možemo do slavlja", zaključio je reprezentativac Hrvatske.

Pravdu na ovom meču će dijeliti Tomas Jasevičijus (Litvanija), Ersan Kartal (Turska) i Semen Ovinov (Rusija).

Danas se igra još jedan meč u grupi F, Ventspils će dočekati Karšijaku (18). Sinoć je Lokomotiva bila bolja od PAOK-a (87:46).

Bonus video: