Fenomenalan početak Vučevića

Naš centar već u prvoj utakmici pokazuje da je zaslužio veliki ugovor koji je nedavno potpisao
6 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2014. 07:09h

Nikola Vučević je sjajno otvorio svoju četvrtu NBA sezonu sa 15 poena i čak 23 uhvaćene lopte (imao i četiri blokade) i tako već u prvoj utakmici pokazao da je zaslužio veliki ugovor koji je nedavno potpisao.

Njegov Orlando je glatko izgubio od Nju Orleansa (104:81), a Pelikanse je predvodio nevjerovatni Entoni Dejvis kojem je samo jedna blokada falila za tripl-dabl - upisao je 26 koševa, 17 uhvaćenih lopti (devet u napadu) i tri ukradene lopte.

Podršku su mu pružili Omer Ašik, koji je takođe uhvatio 17 lopti i dodao 14 poena, a efikasan je bio i Rajan Anderson sa 22 pogotka, dok je Tobajas Heris bio jedini raspoloženi saigrač Vučevića i ubacio je 25.

Povratak Kobija Brajanta nije donio pobjedu LA Lejkersima, koji nisu mogli protiv Hjustona predvođenog Džejmsom Hardenom. Pamtiće se i da se ruki "jezeraša" Džulijus Rendl teže povrijedio.

Harden je postigao 32 koša i imao šest asistencija, a pomogli su mu Džons i Ariza sa po 16 poena.

Lejkerse su predvodili Brajant sa 19 i Karlos Buzer sa 17 koševa.

Duel je obilježilo i koškanje bivših saigrača - Brajanta i Dvajta Hauarda, a njihov odnos je i ranije pominjan kao razlog odlaska odličnog centra u Rokitse nakon samo jedne sezone.

A aktuelni šampion San Antonio je novu sezonu otvorio pobjedom protiv Dalasa (101:100), a presudila je trojka Tonija Parkera minut prije kraja.

Rezultati

Nju Orleans - Orlando 104:81

San Antonio - Dalas 101:100

LA Lejkers - Hjuston 90:108

Galerija

Bonus video: