Lebron i sa Klivlendom juri titulu

Ove sezone gledaćemo tri igrača iz Crne Gore i to trojicu Nikola - Pekovića, Vučevića i Mirotića
0 komentar(a)
Lebron Džejms i Džeremi Pargo, Foto: Beta/AP
Lebron Džejms i Džeremi Pargo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.10.2014. 12:17h

Utakmicama San Antonio - Dalas, Nju Orleans - Orlando i L. A. Lejkers - Hjuston, u noći između utorka i srijede po našem vremenu, kreće nova sezona u NBA ligi.

Za ljubitelje igre pod obručima u Crnoj Gori će biti izuzetno interesantna i po tome što ćemo gledati tri momka iz naše zemlje. U pitanju su starosjedioci Nikola Vučević (Orlando) i Nikola Peković (Minesota), kojima se tokom ljeta pridružio imenjak Mirotić, koji je iz Reala stigao u redove Čikaga.

Sva trojica će imati zapažene uloge u svojim timovima. Vučević je prije nekoliko dana potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa „magičnima”,

Peković je tokom ljeta stavio paraf na novu petogodišnju vjernost Timbervulfsima, dok je Mirotić postao najskuplji novajlija iz Evrope u najjačoj ligi na svijetu, pošto će imati godišnju platu od pet miliona i 305.000 dolara.

Sezona će biti interesantna i po najvećem ljetnjem transferu, povratku Lebrona Džejmsa u redove Klivlenda nakon četiri sezone provedene u Majamiju.

„Kralj Džejms” je za to vrijeme osvojio dva šampionska prstena, a sada želi da krunu donese i u Ohajo. Navijači su mu oprostili prelazak u redove Hitsa i opet su ga dočekali raširenih ruku.

Uprava Kavalirsa je pored njega dovela novog trenera Dejvida Blata (Makabi), kao i još nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača. Dres Klivlenda obukli su Kevin Lav (Minesota), Majk Miler (Majami), Šon Merion (Dalas), Džejms Džons (Majami), Brendan Hejvud (Šarlot) i Entoni Džordan Prajs (Minesota).

Od nosilaca igre iz prošle sezone tu su Tristan Tompson i Dion Veiters, četvrti pikovi sa draftova 2011. i 2012. godine, kao i iskusni brazilski reprezentativac Anderson Varežao.

Titulu brani ekipa San Antonija, koja ništa nije mijenjala između dvije sezone. I dalje će nosioci igre biti veterani Toni Parker, Tim Dankan, Emanuel Đinobili, Boris Dijao, Tijago Spliter, kao i Kavaj Lenard i

Italijan Marko Belineli. Novo lice u sastavu je samo 21-godišnje krilo Kajl Anderson, bivši đak Univerziteta UCLA. Trenutno su van stroja zbog povreda Lenard, Spliter i Australijanac Peti Mils. Jedan od najvećih aduta „mamuza” je Greg Popović, čovjek koji sjedi na klupi još od 1996. godine i koji ih je doveo do svih pet šampionskih prstenova.

Američki mediji su pravili anketu među generalnim menadžerima o tome ko će biti novi šampiona. Najviše glasova dobili su Sparsi, a potom slijede Kavalirsi i Bulsi...

Bonus video: