Mornar pravi ključni korak ka opstanku?

Mornar je u seriji od tri pobjede zaredom kod kuće, i to protiv direktnih konkurenata za opstanak - bio je bolji od Olimpije, Krke i Zadra
1160 pregleda 0 komentar(a)
Strahinja Mićović, Foto: Drago Perko/košarka.si
Strahinja Mićović, Foto: Drago Perko/košarka.si

Ako želi da finiš regularnog dijela sezone u ABA ligi dočeka kao favorit za opstanak, Mornar gotovo da ne smije da pogriješi u večerašnjem meču.

Rival u barskoj “Topolici” je Cibona od 18 časova, posrnuli gigant i tim koji u ovom momentu u sredini tabele ima trijumf više od crnogorskog šampiona.

- Biće teško, Cibona je sastavljena od kvalitetnih i iskusnih igrača, ima dugu klupu... Protivnik je i rasterećeniji od nas, nema šta da izgubi u Baru, a mi praktično nemamo izbora. Pobjeda nam je neophodna i samo o njoj razmišljamo - ističe trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar je u seriji od tri pobjede zaredom kod kuće, i to protiv direktnih konkurenata za opstanak - bio je bolji od Olimpije, Krke i Zadra. Ako se serija nastavi i večeras, Mornar je na dobrom putu da ispuni cilj i opstane.

Pod znakom pitanja za duel sa “cibosima” je Nemanja Vranješ, koji ima temperaturu, a rovit je Radoje Vujošević.

- Za nas bi bio veliki hendikep eventualni izostanak Vranješa, ali svjesni smo da svi mi koji se nađemo u sastavu moramo da damo sve da zabilježimo izuzetno važnu pobjedu. Uvjeren sam da nam se neće ponoviti neki loši momenti iz ranijih utakmica i da ćemo obradovati navijače - optimista je krilni centar Strahinja Mićović.

Cibona je u prvom meču u Zagrebu slavila 84:73.

- Mornar je jedina ekipa u ABA ligi za koju smatram da zaslužuje puno bolju poziciju na tabeli od one na kojoj se nalazi. U posljednje vrijeme Barani igraju bolje, pogotovo nakon što su ispali iz Evrokupa. Biće teško gostovanje, ali nemamo neki imperativ, jer smo ih kod kuće relativno lako savladali - istakao je trener Cibone Ivan Velić.

Bonus video: