Orlando mi je vjerovao

„Naravno da sam mnogo zadovoljan ugovorom, drago mi je da mi je Orlando ukazao povjerenje. Sviđa mi se i smjer u kojem ekipa ide”, rekao je Vučević za „Vijesti”.
66 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2014. 15:14h

U NBA je ušao nekako neopaženo, mediji su ga pominjali samo kao najvišeg igrača na draftu 2011. godine.

Ni prva sezona 16. pika u Filadelfiji nije bila sjajna, ali se srećom javio Orlando i potpuno promijenio karijeru Nikole Vučevića.

Nakon dvije godine na Floridi, uprava „magičnih” je znala šta joj je činiti.

Igraču za kojeg američki mediji imaju zanimljiv epitet - hodajući dabl-dabl - ponudila je četvorogodišnji ugovor vrijedan 54 miliona dolara, kako narednog ljeta ne bi postao ograničeno slobodan agent i mogao da sasluša ponude drugih timova.

Ali, Nik, kako ga zovu „preko bare”, u razgovoru za „Vijesti” kaže da ga niko drugi nije zanimao.

„Naravno da sam mnogo zadovoljan ugovorom, drago mi je da mi je Orlando ukazao povjerenje. Sviđa mi se i smjer u kojem ekipa ide”.

„Kada sam došao, Dvajt Hauard je otišao i morali smo da krenemo ispočetka. Želio sam da budem dio tog tima, da korak po korak krenemo ka najboljim ekipama u NBA”, rekao je Vučević.

A razlog zbog kojeg ga nisu previše zanimale ponude drugih klubova je sasvim jasan...

„Orlando je klub koji mi dao šansu u NBA. U Filadelfiji sam imao ograničenu minutažu, nije bilo kako sam želio”.

„Orlando mi je ukazao veliko povjerenje, svaku utakmicu sam počinjao i to mi je puno značilo. Odnos sa trenerom, upravom i saigračima je odličan, osjećam da pripadam ovdje”.

„Nikada nisam razmišljao o odlasku, nadao sam se da ćemo se dogovoriti oko novog ugovora”.

Trener „magičnih” Žak Von je istakao da je presrećan zbog Nikolinog ostanka, za kojeg kaže da je veoma inteligentan igrač, koristan na obje strane terena.

„Prijaju mi sve lijepe riječe, ali mi mnogo znači što trener koji je svaki dan sa mnom ima takvo mišljenje o meni. I ja za njega imam samo riječi hvale”.

„Dao mi je šansu, imao strpljenja za moje greške, pomogao mi da se naviknem da igram u startnoj petorci i konstantno budem na visokom nivou„.

I iznos ugovora jasno pokazuje koliko na Floridi vjeruju u Vučevića.

„Znao sam kako se kreću ugovori za igrače na mojoj poziciji, ovdje je sve to poznato. Imao sam ideju šta želim, ali sam ostavio menadžeru da se dogovori. Nisam htio da mnogo razmišljam o tome”.

Nikola u prve tri sezone nije igrao plej-of, sada mu je to najvažniji cilj.

„Ekipa je dosta mlada, ali imamo i nekoliko iskusnih igrača. Mi mlađi imamo dosta utakmica i minuta iza sebe, to će nam sigurno pomoći da ove godine budemo bolji”.

„Tim je jači nego ranije, ali je potrebno vrijeme da se novi igrači uklope u sistem. Mislim da nismo daleko od plej-ofa, a svakako ćemo brzo biti u njemu”.

Reprezentaciji sam uvijek na raspolaganju

Ostavkom Luke Pavićevića, sa kojim nije imao adekvatnu saradnju, otvorila se mogućnost da se Vučević vrati u reprezentaciju Crne Gore. As Orlanda poručuje da će se rado odazvati pozivu.

„Uvijek ću biti na raspolaganju reprezentaciji. Neke stvari nisu bile kako treba, ali da ne pričam sada o tome. Rado ću se odazvati pozivu”.

24. rođendan slavi danas Nikola Vučević. Rođen je u švajcarskom Moržu, gdje je njegov otac Boro, koji je bio prvak Evrope sa Bosnom, tada igrao košarku.

Galerija

Bonus video: