Jovović: Moramo odbraniti domaći teren

"Dolazi nam šampion ABA lige i moramo imati dozu respekta prema njima", istakao Bojan Subotić
0 komentar(a)
Subotić i Jovović, Foto: Savo Prelević
Subotić i Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.10.2014. 12:56h

Poraz od Karšijake je arhiviran, košarkaši Budućnost Volija su se okrenuli važnijem takmičenjua ABA ligi.

Za sada sve ide kako se poželjeti može, ćetiri pobjede u isto toliko mečeva, što je najbolji start od kada nastupaju u regionalnom takmičenju.

Sjutra veče im slijedi, gledajući prošlu sezonu, najveće iskušenje do sada.

U goste stiže Cibona, aktuelni šampion. Zagrepčani nisu startovali prema očekivanjima, imaju pobjedu i tri poraza, ali trijumf nad Zadrom prije šest dana vratio im je samopouzdanje.

Sa puno motiva dolaze u Podgoricu, a domaći sastav želi da slavi pred svojim navijačima.

"U goste nam dolazi aktuelni šampion ABA lige. To budi kod nas posebnu vrstu motivacije. Uspjeli su da zadrže okosnicu tima iz prethodne sezone, a ngažovanjem Damira Markote zatvorili su poziciju koja im je bila defiocitarna odlaskom Darija Šarića. Očekuje nas jako zahtjevan meč, protiv kvalitetnog tima. Znamo da je motor ekipe Džeril Blesingejm, koji je prošle sezone, uz Šarića, ponio glavnu ulogu organizatora i skorera u timu. Ostali igrači u ligu Rozića, Kusa, Siriščevića, Jagodića, Kuridže, angažovanog Lalića, daju im za pravo da mogfu da odigraju kvalitetan meč. Mi ćemo se pripremiti dobro, odigraćemo tvrdu utakmicu, kakvu igramo konstantno. Moramo po svaju cijenu odbraniti domaći teren”, jasan je Igor Jovović.

Strateg crnogorskog šampiona preuzima ulogu favorita, tim prije što se meč igra u „Morači”, ali...

"U principu biti favorit ili ne manje je važno, najbitnije je ko dobija utakmice. Cibona je imala zahtjevan raspored ove sezone. Igrala je protiv Olimpije i Crvene zvezde, a izgubila je i od Mega vizure iz visokog plusa. Ti rezultati koje imaju nijesu objektivni i realni. Igramo na domaćem terenu i nećemo se bilo kome pomjeriti. Očekujemo pomoć publike i na pravi način nas podrži. Imamo kvalitet da igramo sa svima, ali favoriti ne pobijeđuju uvijek. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetno i trijumfovati, što bi bilo veoma dobro da sa 5-0 startujemo u ABA ligi”.

Bojan Subotić na startu sezone igra u sjajnoj formi i jedan je od najboljih igrača Budućnost Volija. Pred meč sa „vukovima sa Tuškanca” cijeni rivala, ali očekuje trijumf.

"Dolazi nam šampion ABA lige i moramo imati dozu respekta prema njima. To je dobar tim, iako rezultati to ne pokazuju ove sezone. Moramo odigrati dobru utakmicu, požrtvovanu, sa puno energije, da bi mogli da se nadamo dobrom rezultatu”, zaključio je Subotić.

Meč se igra od 21 sat, a karte po cijeni od dva eura prodaju se na šalterima „Morače” od 18 sati, pa do početka duela.

Parovi

Subota

Budućnost Voli - Cibona (21.00)

Solnok - Levski (17.00)

Krka - MZT (19.00)

Partizan - Metalac (19.00)

Mega Vizura - Olimpija (21.00)

Nedjelja

Zadar - Crvena zvezda (19.00)

Ponedjeljak

Cedevita - Igokea (20.30)

Bonus video: