Pavićević: Najvažniji trijumf za nas

" Svaka semica donosi neko iznenađenje, ništa još nije jasno i do posljednjeg kola se neće znati ko će ispati, a ko ide u baraž ua opstanak", kaže trener Mornara
646 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević ne krije zadovoljstvo, Foto: KK Mornar
Mihailo Pavićević ne krije zadovoljstvo, Foto: KK Mornar

Mornar je savladao Cibonu u 17. kolu ABA lige i bitno uvećao šanse da saguva abaligaški status.

Trener Barana Mihailo Pavićević nije krio zadovoljsto:

"Presrećan sam zbog pobjede. Ovo je možda u ovom trenutku i najvažniji trijumf. Strahovito sam se plašio ove utakmice, jer ekipa Cibone je jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone. Kada to kažem, imam i razloge zašto to mislim. Trener Ivan Velić je napravio sjajan posao, u sredini su tabele i praktično su jedina ekipa koja nema stranca. Na sreću, odigrali smo dosta dobro, bili smo fokusirani u odbrani da eliminišemo njihove najbolje igrače. U napadu smo bili pametniji nego na posljednjoj utakmici i to je rezultiralo pobjedom", istakao je Pavićević i dodao:

"Bitna je pobjeda u borbi za opstanak. Svaka semica donosi neko iznenađenje, ništa još nije jasno i do posljednjeg kola se neće znati ko će ispati, a ko ide u baraž ua opstanak", kaže Pavićević.

Cibona je u trećoj četvrtini prišla na minus tri, ali je bila daleko od preokreta.

"Poslije sigurne igre u prvom poluvremenu i ubjedljivog vođstva početak treće četvrtine je bio jedan od težih trenutaka. Ušli smo mekano, dekoncentrisano i odmah su smanjili. Cibona ima školovane igrače, koji znaju da igraju i brzo su došli na minus tri. Nakon toga smo se trgli i počeli da igramo kao u prvom poluvremenu. Poslije nesrećnih poraza, posebno onih protiv Partizana i Mege, sada smo u dobroj situaciji i srećan sam dok držimo stvari u svojim rukama", zaključio je trener Mornara.

Bonus video: