Repeša: Draža mi je ovakva pobjeda nego da smo dobili 20 razlike

„Čestitam mojim igračima na pobjedi i ničemu drugom. Puno mi je, međutim, draže da nam se dogodila ovakva utakmica, draže nego da smo dobili 20 razlike“, rekao je Repeša
3532 pregleda 5 komentar(a)
Jasmin Repeša, Foto: Ales fevzer
Jasmin Repeša, Foto: Ales fevzer

Trener Budućnost Volija Jasmin Repeša zadovoljan je pobjedom nad Olimpijom u Ljubljani 77:72, šestom u nizu.

I to je sve čime je zadovoljan...

„Čestitam mojim igračima na pobjedi i ničemu drugom. Puno mi je, međutim, draže da nam se dogodila ovakva utakmica, draže nego da smo dobili 20 razlike“, rekao je Repeša.

Objasnio je i zašto...

„Nismo trenirali igru protiv zonske odbrane, promjene načina odbrane, presinga... Međutim, bez obzira što nismo imali vremena dato vježbamo, igrači imaju iskustva da reaguju bolje nego što su uradili. Mi smo prestali smo da igramo našu igru – odbrana i trčanje – i zato smo postigli 24 poena u drugom poluvremenu. Zna se da je najbolja igra protiv zone – trčanje i kontre. Ponavljam, drago mi je što se desilo sada, jer znamo na čemu da radimo...“, kazao je Repeša.

Budućnost je u dobrom ritmu od njegovog dolaska...

„Nema tajne. Igrači su prihvatili što se od njih traži, a dobili smo širinu i kvalitet više dovođenjem Kola i Bitadzea, pa i Bela. Ono što sam ja mogao da napravim u situaciji, kada Evroliga ritmom uzima danak, jeste da u startu žrtvujem utakmicu sa Armanijem, da bismo kroz dobre treninge dobili spremu i svježinu. To je mala stvar koju sam ja mogao da uradim, ali igrači su glavni, oni su na terenu“, zaključio je Repeša.

Bonus video: