Aleksa Ilić potpisao petogodišnji ugovor

Juniorski reprezentativac Crne Gore, koji je prošlog mjeseca postao punoljetan, ostaće u Sutjesci na pozajmici do kraja sezone, a onda će se priključiti timu Igora Jovovića.
349 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2014. 12:25h

Budućnost Voli je napravila zalog za budućnost - šampion Crne Gore je potpisao petogodišnji ugovor sa Aleksom Ilićem.

Juniorski reprezentativac Crne Gore, koji je prošlog mjeseca postao punoljetan, ostaće u Sutjesci na pozajmici do kraja sezone, a onda će se priključiti timu Igora Jovovića.

"Zadovoljan sam što je Aleksa potpisao ugovor na pet godina. Ovu sezonu će provesti na pozajmici u ekipi Sutjeske. Veliku zahvalnost dugujemo čelnim ljudima nikšićkog kluba, jer su bili izuzetno korektni u pregovorima".

"Pratili smo Aleksu nekoliko sezona, njegovim dolaskom smo jasno pokazali da pazimo na budućnopst kluba. On je jedan od najboljih igrača u svom godištu u regionu", rekao je sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović.

Krilni košarkaš (203 cm), koji je na Evropskom prvenstvu za juniore u Turskoj prosječno bilježio 9,4 poena i šest skokova, karijeru je počeo kod Saše Agramovića u Nikšiću, a potom je bio u Panterima, da bi 2012. prešao u Sutjesku.

Od naredne sezone će igrati u dresu najboljeg crnogorskog kluba, što je razlog za zadovoljstvo.

"Drago mi je što smo sklopili saradnju. Takođe, drago mi je što ću ostati u Sutjesci, gdje ću imati priliku da igram i da dodatno napredujem, kako bih bio konkurentan u Budućnosti od naredne sezone".

"Srećan sam što sam došao u ovaj klub, jer vole rad sa mladima, a najbolji primjer su Čarapić, Baćović i Radunović", kazao je Ilić.

Trener Podgoričana Igor Jovović je istakao da je uprava ovim potezom jasno stavila do znanja da razmišlja o svim segmentima, kao i perspektivi kluba.

"Pratili smo Aleksu nekoliko sezona, njegova karijera ide uzlaznom putanjom. Veliko iskustvo će za njega biti što će imati priliku da u dresu Sutjeske igra Balkansku ligu i domaći šampionat. To treba da iskoristi da se dodatno afirmiše i da dođe u Budućnost naredne sezone na još većem nivou".

"Trnovit je put da bi se postao veliki igrač. Mora da bude požrtvovan u radu, a mi svi u klubu smo tu da mu pomognemo da se košarkaški razvije", naglasio je Jovović.

Galerija

Bonus video: