Ćapin: Očekujem pobjedu u Sofiji

"Prevashodno u odbrani moramo biti na daleko većem nivou nego što je to bio slučaj protiv Ventspilsa", jasan je Jovović
57 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Ćapin, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Ćapin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.10.2014. 08:03h

Sa koferima punim optimizma, otputovali su košarkaši Budućnost Volija za Sofiju, gdje ih očekuje duel sa novajlijom u ligi - sastavom Levskog.

Bugari u dosadašnjem dijelu šampionata imaju pobjedu i dva poraza, ali to nikoga u taboru Podgoričana ne zavarava.

Svjesni su, kako ističu, da ih čeka teško iskušenje u dvorani „Univerzijada”.

"Ekipa Levskog je u prethodna tri kola pokazala da ima kvalitetan sastav. Protiv Crvene zvezde u Beogradu su bili u egalu 25 minuta, a nakon toga su dočekali Mega Vizuru i vodili 20-ak razlike već na poluvremenu, što dovoljno govori o kakvom se timu radi. Protiv Zadra su bili izjednačeni do tri minuta prije kraja i sigurno da nas ne čeka nimalo lak zadatak. Levski igra dosta brzo, sa puno slobode u napadu, dobro trči i iz takve igre postiže lake poene. Prevashodno u odbrani moramo biti na daleko većem nivou nego što je to bio slučaj protiv Ventspilsa. Svjesni smo da je ovo značajan meč i zbog toga ćemo pokušati da igramo na gornjoj granici mogućnosti", objašnjava trener „plavih” Igor Jovović.

Bugarski tim će biti bez prve zvijezde Brendona Hita, pred kojim je duža pauza.

"Nisu tim koji zavisi samo od jednog igrača. Imaju dosta širine u napadu, sada će neki drugi igrači preuzeti organizaciju igre. Zato moramo biti perfektni u odbrani, jer oni znaju da budu izuzetno opasni na svom terenu, kao uostalom i svaka ekipa u ligi. Poslije napornog putovanja do Letonije i nazad, nismo sto odsto spremni, ali znam da imamo karakter da odigramo dobar meč", jasan je Jovović.

Plej Aleksandar Ćapin cijeni domaći tim, ali vjeruje u osvajanje dva nova boda.

"Želimo da nastavimo pobjedničku seriju u ABA ligi i samo na taj način razmišljamo. Ne potcjenjujemo protivnika, čak sa velikom dozom opreza ulazimo u ovaj meč, jer smo ponovo imali dug put, ali siguran sam da ćemo ući maksimalno spremni i nadam se da ćemo slaviti", zaključio je Ćapin.

Sa ekipom nije otputovao centar Robert Rikić, koji ima problema sa povredom leđa.

Bonus video: