KOŠARKA

Igračice Budućnosti Bemaks bez povreda odradile bazične pripreme

2 komentar(a)
Budućnost Bemaks, Foto: WABA
Budućnost Bemaks, Foto: WABA
Ažurirano: 29.01.2019. 14:27h

Zvanične šampionke WABA lige, košarkašice Budućnost Bemaksa, završile su desetodnevni boravak na Žabljaku i odradile glavnu fazu priprema uoči početka nove sezone, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Centar Nikolina Džebo kazala je da su radile dva puta dnevno i imale jake i naporne treninge.

"Iskrena da budem nije bilo lako, ali svjesne smo da je ova faza najvažnija. Mnogo smo radile na sticanju fizičke pripreme i zaista nastojale da sve zahtjeve sprovedemo u djelo. Ono što je posebno dobro jeste što nije bilo povreda, tako da smo sve planirano uspjele da odradimo i upravo ovaj početak uliva optimizam", kazala je Džebo.

Ona je naglasila da je regionalni šampion na Žabljaku imao sve uslove za rad.

"Bile smo smještene u hotelu Žabljak, gdje je stvarno sve bilo odlično, od smještaja do hrane, a ljudi iz hotela izuzetno su ljubazni i nastojali su da nam izađu u susret za svaku sitnicu. Dvorana je zaista odlična, tako da smo generalno na Žabljaku imale vrhunske uslove, a osim toga poslužilo nas je i vrijeme, pa kada se sve sabere mislim da je ova faza odrađena na najbolji način", kazala je Džebo.

Najavljeno je da će Budućnost Bemaks do završetka rekonstrukcije dvorane Morača trenirati u dvorani Univerziteta, a dok će krajem septembra u Srbiji i Mađarskoj odigrati nekoliko kontrolnih mečeva.

Bek Tamara Kapor kazala je da sve igračice sa nestrpljenjem očekuju završnu fazu priprema, odnosno utakmice.

"U narednih dvadesetak dana imamo još dosta posla i sigurno da moramo sve odraditi na najbolji način, kako bi kroz utakmice pokazale ono što se od nas očekuje. Vjerujem da ćemo se dobro uklopiti, odnosno da će nove igračice brzo ući u naš sistem i da ćemo spremne dočekati novu sezonu", kazala je Kapor.