Povrede veći problem od Makedonaca

Van stroja su Suad Šehović, Čedomir Vitkovac, Darko Planinić i Vasilije Baćović
64 pregleda 2 komentar(a)
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2014. 12:23h

Iako sa rezultatske strane imaju dosta razloga za zadovoljstvo, u taboru Budućnost Volija nije baš tako.

Povrede su vjerni „pratilac” crnogorskog šampiona od starta sezone i nedjeljni duel sa MZT Skopljem se dočekuje sa dosta zebnje.

Van stroja su kapiten Suad Šehović, Čedomir Vitkovac, Darko Planinić i Vasilije Baćović.

Stručni štab ne zna na koga može da računa za duel sa Mekedoncima, a odluku o tome će donijeti ljekarska ekipa praktično pred sad početak duela.

"Nalazimo se u jednom specifičnom momentu, poslije gostovanja Igokei i napornogt puta, imamo velikih problema sa povredama i sigurno da nam to ne daje optimistične prognoze za meč koji je pred nama. Trenutno smo bez, čletiri pet igrača - Šehovića ima problema sa koljenom koje je otečeno kao posljedica udarca na meču sa Igokeom i čekamo rezultate magnetne rezonance. Vitkovac je krajem druge četvrtine imao sudar sa reklamom, imao otečeno koljeno i poderotinu i pod znakom pitanja je. Imali smo dan odmora, ali Planinić nije uspio da sanira probleme sa leđima. Baćović se povrijedio na zagrijavanju pred prošli meč i situacija je izuzetno specifična”, zabrinut je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Desetkovani sastav će morati da pruži i više od maksimuma kako bi se upisala i treća pobjeda ove sezone.

"U punom sastavu bi izuzetno respektovali MZT, a ovako moramo biti još mobilniji, prisutniji svi, jer nas čeka težak i značajan meč. Na klupi im je iskusni Zmago Sagadin, a posjeduju igrački kadar koji je nezgodan za kontrolu. Na pleju je Cvetković, a mijenja ga Morović i Cincadze, koji u većem dijelu igra na poziciji beka. Radi se o iskusnom Gruzijcu, gledali smo ga u dresu Budiveljnika prije nekoliko sezona. Imaju sjajanog šutera Simonovskog, koji je u prvom meču pogodio devet trojki iz 13 pokušaja što odavno nije viđeno na evropskim terenima. Ispod koša su Lučić i Marinković i sigurno da su tim koji može svima da napravili velike probleme. Moramo se dobro pripremimo u skladu sa mogućnosti i nadam se da ćemo, uz sve probleme, na kraju i da trijumfujemo”, jasan je Jovović.

Amerikanac Džej Ar Rejnolds je bio kratak.

"Meč sa MZT-om je izuzetno važan i biće teško, jer imamo dosta problema sa povredama. Moramo da odbranimo domaćin teren, a za to je potrebno da svi igrači koji budu igrali daju sve od sebe, da budemo kao jedan”.

Duel se igra u nedjelju od 21 sat, a cijena ulaznice je dva eura.

Bonus video: