Jovović: Odigrali smo kvalitetnu odbranu

4 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Zvonko Kucelin
Igor Jovović, Foto: Zvonko Kucelin
Ažurirano: 08.10.2014. 20:07h

Zadovoljstvo u taboru Budućnost Volija nakon pobjede u Laktašima i odličnog početka sezone.

"Velike čestitke na pobjedi, zaslužili smo, odigrali kvalitetnu kolektivnu odbranu, sa dosta pritiska na loptu što nas je vodilo do pobjede. Svi su se žrtvovali za tim i mislim da ta hemija koju gradimo polako dolazi do izražaja. Darko Planinić je igrao sa povređenim leđima, sa ograničenim kretanjem, ali i to govori dovoljno. Ne postoji nijedan tim kojeg je lako pobjediti”, istakao je Igor Jovović.

Suad Šehović je istakao da je ostvarena veoma važna pobjeda.

"Vodili smo od samog početka, igrali smo pametno i organizovano te smo na kraju smo zasluženo slavili. Igokea će sigurno namučiti svakog ko dođe u Laktaše. Mi smo se dosta spremali za njih, osujetili njihove napade i zasluženo došli do pobjede”.

Kapiten Igokee Branko Jorović sportski je čestitao Podgoričanima na osvojenim bodovima.

"Imali smo neke šanse da utakmicu prebacimo na našu stranu, nismo ih iskoristili, a oni su pokazali da su iskusniji. Nama ostaje da se pripremamo, da dižemo formu kako pojedinaca tako i tima te da se vratimo rezultatski. Ima dosta prostora da napredujemo, mislim da možemo bolje i potrebna nam je jedna dobra utakmica da se vratimo na pobjednički kolosijek i da zaigramo onakvu košarku kakvu možemo".

Trener Vlado Jovanović je kao jedan od razlog poraza naveo neuigranost svog tima.

"Nije čudo izgubiti od Budućnosti jer je to tim za Evroligu, u pojedinim trenutcima utakmice, ne bih rekao da kod nas nije postojala želja što pokazuje broj skokova, broj asitencija, broj izgubljenih lopti koji je bio izjednačen. Podlegli smo pritisku što pokazuju procenti šuta za tri poena i čini mi se da se igrači još nisu navikli jedni na druge. Radi se o ekipi koja sastavljena od mladih igrača, imamo dosta igrača koji su pravili pauze i pokušavaju da se vrate. Čeka nas jedna naporna sezona i čvrsto stojim iza toga da radom možemo biti bolji. Energetski i željom smo pružili otpor, da smo bili skoncentrisaniji bilo bi bolje. Osam igrača su dijelili 185 minuta, Knežević i Milošević su igrali svega petnaest minuta i u takvoj situaciji nije lako kokntrolisati odbranu. Ja vjerujem u rad i to je sigurno garant na duži period”.

Bonus video: