Karadžić dobio povjerenje, predstavnici Zvezde nisu došli

1 komentar(a)
Tomislav Karadžić, Foto: Beta/AP
Tomislav Karadžić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.10.2014. 17:42h

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić obavljaće tu funkciju i narednih godinu dana pošto je danas dobio jednoglasnu podršku delegata na redovnoj Skupštini nacionalnog saveza.

Sjednici u Staroj Pazovi prisustvovalo je 63 delegata, 18 je bilo odsutno, među kojima i predstavnici Crvene zvezde.

Usvojen predlog promjene člana 44 Statuta u kojem se navodi da narednih 12 mjeseci neće moći da se raspravlja o raspisivanju izbora u FSS, iako je Crvena zvezda ranije pokrenula incijativu za smjenu Karadžića, nezadovoljna stanjem u domaćem fudbalu.

Crveno-bijeli su imali zamjerke posebno na suđenje na prvenstvanoj utakmici protiv Napretka u Kruševcu (0:0), smatrajući da su drastično oštećeni.

"Sedam dana se polemisalo o tome, bio je penal i sudija je kažnjen. Kažnjen je i trener Crvene zvezde Nenad Lalatović, uslovno, iako je za njegov prekršaj predviđena oštra kazna. Ipak, to mu je oprošteno jer je emotivno reagovao i mlad je. Međutim, prema onima koji bi trebalo da daju primer nećemo imati takav stav", rekao je Karadžić, aludirajući na v.d. generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdana Terzića.

Prvi čovjek FSS najavio je uvođenje oštrih mjera u domaćem fudbalu.

"Naše odluke moraju da se poštuju, pooštravaćemo mjere kako ne bi nastao haos. Klubovi koji duguju po 15 plata žele da mijenjaju savez, ali ne damo ga", rekao je Karadžić poslije čega je dobio gromoglasni aplauz delegata.

On se osvrnuo i na optužbe Terzića, kome je zbog ulaska u sudijsku svlačionicu u Kruševcu izrečena suspenzija od šest mjeseci.

"Čovjek je na siledžijski način uletio u svlačionicu i kažnjen je. Da nije bilo premijera države i predsjednika FSS Crvena zvezda bi igrala u trećoj ligi Srbije. Prave alibi nevjerovatnih razmjera. Stvaramo uslove da možemo normalno da radimo narednih godinu dana i ovo je tačka na njihove pokušaje lobiranja", rekao je Karadžić i istakao da je glavni cilj FSS plasman nacionalne reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Možemo da pravimo fantastične stvari oko infrastrukture i organizacije, ali je plasman u Francusku prioritet i osnovni cilj našeg rukovođenja. Imamo odlične igrače, ali i selektora sa harizmom. Pokušaćemo da budemo kao švajarski sat, kako bismo napravili rezultate", poručio je on.

Karadžić je izrazio uvjerenje da će ista garnitura ljudi ostati na čelu FSS i poslije 2016. godine, ali da on neće biti predsjednik.

Bonus video: