Budućnost protiv Igokee i tradicije

"Budućnost nikada nije slavila u Laktašima i to nam je dodatni motiv pred ovaj duel da napravimo pozitivan rezultat", rekao je trener Igor Jovović
2 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.10.2014. 09:26h

Pobjedom nad Metalcem, u ne baš sjajnoj igri, košarkaši Budućnost Volija "probili" su led i upisali prve bodove ove sezone.

Nakon tog duela imali su toliko vremena da saberu utiske, a potom su se okrenuli prvom gostovanju u ABA ligi, sastavu Igokee, koji ima najiskusniji igrački kadar.

Tim koji sa klupe vodi Vlada Jovanović je pojačalo čak osam igrača - Mladen Jeremić (Bukaneros, Venecuela), Marko Čakarević (Metalac), Marko Šćekić (Vareze), Nikola Dragović (Avelino), Džonatan Džons (Široki), Dražen Zlovarić (Beč), Đorđe Milošević (Vršac) i Đorđe Drenovac (Valjadolid).

Ako se gleda tradicija, onda Podgoričani nemaju šta da traže u duelu sa šampionom BiH. Do sada su odigrali dva susreta u Laktašima i oba su izgubili, ali im je to dodatni motiv da se kući vrate sa dva boda i dobiju još više na samopouzdanju.

"Igokea je dosta promijenila igrački kadar u odnosu na prošlu godinu. Ostali su nosioci igre u liku, prije svega, Branka Jorovića, i iskusni su. Budućnost nikada nije slavila u Laktašima i to nam je dodatni motiv pred ovaj duel da napravimo pozitivan rezultat. Odmorili smo se od Metalca, odmorili glave, napravićemo adekvatnu pripremu i znamo da nas čeka težak meč. Moramo da odigramo svih 40 minuta bez oscilacija i uz maksimalnu koncentraciju da probamo da slavimo", objasnio je Igor Jovović, trener Budućnosti.

Igokea je važila za favorita u duelu sa Zadrom, ali se kući vratila praznih ruku. Sada mora da slavi kako, iako je sezona tek počela, ne bi bila u zaostatku za timovima koji se bore za visok plasman.

"Teško je bilo gdje uzeti bodove na strani u čitavoj ligi, a Zadar je nezgodan tim, koji igra dobro. U meču sa Igokeom je igrao dobro u većem dijelu i pokazao zavidan kvalitet. Svjesni smo da nas čeka veliko iskušenje, jer je Igokea ovog puta pod većim pritiskom, a mi ćemo igrati maksimalno angažovano i motivisano i siguran sam da ćemo imati šta da pokažemo".

Na premijeri pred svojim navijačima, "plavi" su ostavili blijed utisak. Sada se pruža prilika da poprave sliku i upišu nova dva boda.

"Još nismo u stanju da igramo na pravi način. Doživjeli smo dosta promjena, a plejmejker Omar Kuk je stigao prije nekoliko dana. Igrali smo u tom prvom meču u određenom grču i treba imati strpljenja za ove momke. Treba određeni period da se igrači homogenizuju i da vide šta ko najbolje radi i siguran sam da ćemo iz meča u meč igrati sve bolje i bolje", zaključio je Jovović.

Budućnost će protiv Igokee, najvjerovatnije, biti oslabljena. Startni centar Darko Planinić je u ponedjeljak ujutro na treningu osjetio bol u leđima, zbog čega je preskočio dva treninga.

On je otputovao sa ekipom, ali su male šanse da pomogne saigračima.

Raspored - danas

Igokea - Budućnost Voli (18.00)

Solnok - Metalac (18.00)

Levski - Mega Vizura (18.00)

Partizan - Krka (20.00)

Odigrano u utorak

Olimpija - Cedevita 77:67

MZT Skoplje - Zadar 72:58

Cibona - Crvena zvezda 64:88

Bonus video: