Lisac: Budućnosti treba vremena da se uigra

Treba vremena, da se ekipa uigra, da se stvari poslože, a tada će doći i rezultati. Budućnost je, to je jasno, dobro popunjena na svim pozicijama - rekao je Lisac za „Vijesti”.
5 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2014. 13:14h

Osim iznenađujuće velikog broja navijača na tribinama „Morače”, meč između Budućnost Volija i Metalca ispratio je i Roman Lisac, generalni menadžer ABA lige. Slovenac je na djelu želio da vidi jednog od kandidata za visok plasman i novajliju u ligi.

„Pričalo se i prije početka lige da je Budućnost napravila dobar tim, a to sam vidio i na utakmici protiv Metalca”.

„Treba vremena, međutim, da se ekipa uigra, da se stvari poslože, a tada će doći i rezultati. Budućnost je, to je jasno, dobro popunjena na svim pozicijama”, istakao je Lisac .

Jedan od čelnika regionalnog takmičenja je zadovoljan premijernim kolom nove sezone.

„Svaka utakmica donosi sve veća i veća iznenađenja. I utakmica između Budućnosti i Metalca me je prijatno iznenadila, posebno gosti”.

„IznenadilO me je i veliko prisustvo publike, jer novajlija u ligi nije toliko veliko ime u košarkaškom svijetu. Međutim, u ABA ligi svako svakog može da dobije i to donosi draž ovom takmičenju”.

Od ove sezone, prvak će biti odlučivan u plej-ofu, umjesto na završnom turniru.

„Došli smo do toliko željenog plej-ofa, a sada odlučuje sport. Niko sada ne može da se vadi da se o plasmanu u Evroligi ili tituli odlučuje u samo jednoj utakmici”.

“Sada se igraju dva meča kući, dva na strani, a majstorica opet pred svojim navijačima. Prednost domaćeg terena imaće bolje plasirani tim. Tu će pobijediti najbolji, nema tu više da se igra na sreću”.

Prvi operativac regionalnog takmičenja ističe da više voli da gleda regionalnu ligu, nego NBA zbog navijača.

„Strasti su puno pale, ali sportske strasti ja volim. Ljepše je meni gledati našu košarku, baš zbog publike i strasti. To je zdravo i pozitivno u granici normale”.

Osim Metalca, novajlija u ligi je i Levski.

„Levski je potpisao sa nama ugovor na tri godine, kao i Solnok. Obje ekipe će biti dosta afirmativne i neće biti sredine gdje se možete ići na sigurne pobjede, u to sam siguran”, zaključio je Lisac.

Liga dosta izjednačena, ne mogu da pričam o favoritima

S obzirom na položaj koji ima, Lisac nije želio da priča na temu ko je glavni kandidat za titulu.

„Ne mogu da pričam o favoritima. Zvezda, Partizan, Olimpija, Cedevita, Budućnost i još nekoliko ekipa će se uključiti u vrh”.

„Neodgovorno je sa moje pozicije da pričam o favoritima, ali konkurencija u vrhu je velika i liga je dosta ujednačena”.

Bonus video: