Peković odmara da se ne bi povrijedio

Trener Minesote Flip Saunders ne želi da opterećuje svog startnog centra zbog povrede
52 pregleda 14 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: Beta AP
Nikola Peković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 03.10.2014. 16:43h

Kako javlja "Yahoo.sports" trećeg dana trening kampa u Mineapolisu, centar "vukova" Nikola Peković je bio van terena, gdje je posmatrao saigrače kako ulaze u "žestok" režim treninga.

Možda bi takva slika zabrinula ljubimce crnogorskog gorostasa, ali ne moraju da se brinu jer su čelnici Minesote i trener Flip Saunders preventivno djelovali da se njihov možda i najbolji igrač ove sezone (nakon odlaska Kevina Lava) ne povrijedi ponovo.

Ovo će biti peta sezona za Pekmena u najjačoj ligi svijeta kojem brojke rastu iz sezone u sezonu, pa nije ni čudo što ga je uticajni američki list "Sports ilustrejtid" svrstao među 50 najboljih igrača lige, tačnije na 48. mjestu ispred velikog Pau Gasola.

"Medicinsko osoblje radi sve što je u njihovoj moći da me pripremi za predstojeću sezonu, ali kao što sam rekao u više navrata moj način igranja je takav da igram sa dosta kontakta, pa dobijam mnogo udaraca, a naravno i ja udaram igrače. Normalno je da se čovjek povrijedi. Samo se nadam da se neću povređivati kao prošle sezone", rekao je Peković.

Pekmen je kombinovano propustio 48 utakmica u protekle dvije sezone, pa sada trener "vukova" planira da smanji minutažu Pekoviću, kako na trening kampu tako i na zvaničnim utakmicama.

Peković je prošle sezone bilježio 17,5 poena i 8,7 skokova po meču, ali je zbog povrede desnog članka u februaru morao da propusti 13 utakmica. Ista povreda se "reaktivirala" u martu, pa je Minesota ostala bez našeg centra u posljednjih devet utakmica sezone.

Zbog toga trener Saunders namjerava da ga koristi manje od 30 minuta u narednoj sezoni, jer su svi u Minesoti svjesni da će teško postizati dobre rezultate bez takvog centra.

"Ne želim da se desi kao prošle godine gdje je bio kandidat za Ol-star i treći po dabl-dabl učinku do toga da ne može uopšte da igra.", kazao je Saunders.

Bonus video: