Šehović: Favoriti smo, ali to moramo da dokažemo

"Prva utakmica u sezoni uvijek ima neki poseban motiv, posebnu težinu i želimo da se domaćoj publici predstavimo u što boljem izdanju", istakao Igor Jovović
2 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.10.2014. 10:29h

Sa izmjenjenim igračkim kadrom u odnosu na prošlu sezonu, ali i sa željom da se uključe u borbu za plasman u plej-of, košarkaši Budućnost Volija dočekujeju novu sezonu u regionalnoj ligi.

Rival na premijeri je Metalac iz Valjeva, koji debituje u ovom takmičenju, ali koji neće biti nimalo lak zalogaj za bilo kog rivala.

Iako prihvataju ulogu favorita, Podgoričani sa dosta respekta pričaju o srpskom timu.

U posljednjih nekoliko dana, Metalac je doveo dva, tri kvalitetna pojačanja, čime je jasno stavio do znanja da ne želi da na velikoj pozornici pleše samo jednu godinu.

"Prva utakmica u sezoni uvijek ima neki poseban motiv, posebnu težinu i želimo da se domaćoj publici predstavimo u što boljem izdanju. Ekipa Metalca zaslužuje maksimalan respekt, jer nijedna ekipa u ligu ne ulazi bez želje i ambicije da se dokazuje iz meča umeč i mi ih tako moramo posmatrati. Iako su novajlije u ligi, zaslužuju maksimalnu mobilnost i energuju sa sa naše strane”, ističe Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Posljednjih dana stručni štab je studirao igru sastava Vladimira Đokića i uvjerio se u kvalitet kojim raspolaže.

"Tokom ljeta su pretrpjeli promjene u igračkom kadru, a imaju dosta poznatih lica. Tu su naša dva bivša člana Nikola Otašević i Marko Ljubičić, nekadašnji reprezentativac reprezentativac Crne Gore Boris Bakić. Imaju i dosta igrača koji su prethodnih sezona imali značajnije uloge u srpskoj ligi. Tim su koji ima šta da ponudi na terenu i moramo da odigramo energetski jako zahtjevan meč i vrlo disciplinovano. Na taj način možemo ostvariti cilj pred našim navijačima. Neće nam biti nimalo lako, ali nismo tu da radimo lake stvari, već da iz meča u meč napredujemo i mogu da obećam da će publika imati šta da vidi”.

Mnogi Budućnost Voli smatraju za jednog od favorita za visok plasman, ali se Jovović sa time mnogo ne opterećuje.

"Biranjem ovog posla, bilo sa strane igrača ili trenera, prihvata se obaveza da se nosi sa pritisikom. Mi iz godine u godinu rastemo. Ove sezone smo napravili igrački kadar koji će igrati značajnu ulogu u ABA ligi, ali smo svjesni i kvaliteta rivala. Sa pritiskom ćemo se nositi, jer je to sastavni dio posla i želja nam je da budemo visiko plasirani na kraju”, jasan je mladi stručnjak.

U ovoj sezoni, kapiten će biti reprezentativac Suad Šehović.

"Zahvalio bi se stručnom štabu i upravi kluba na tome što su mi dodijelili kapitensku trakul. Trudiću se da ponašanjem i odnosom prema igri na što bolji način opravdamo ukazano povjerenje”

Kada je riječ o samom meču, rođeni Bjelopoljac je bio jasan.

"U goste nam dolazi ekipa koja je novajlija u ligi i sigurno da će željeli da se predstave u dobrom svjetlu. Mlada su i poletna ekipa, a mi ćemo pokušati i, nadam se, uspjeti u tome i doći do željenog cilja, a to je pobjeda. Mi smo favoriti u ovoj utakmici, ali to treba da opravdamo na parketu”, zaključio je Šehović.

Bonus video: