Kuk: Crna Gora je moja druga kuća

"Veoma sam srećan što me je Budućnost Voli angažovala, jer je iza mene duga pauza nakon završetka prošle sezone", istakao je Kuk na konferenciji za štampu
7 komentar(a)
Omar Kuk, Foto: Savo Prelević
Omar Kuk, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.10.2014. 13:48h

Tridesetdvogodišnji Omar Šarif Kuk je i zvanično novi član Budućnost Volija.

Bivši reprezentativac Crne Gore je u Podgoricu stigao u ranim popodnevnim satima.

Uspješno je prošao ljekarske preglede, a večeras će odraditi i prvi trening sa novim saigračima.

Registrovan je i biće u timu za duel sa Metalcem, ali je pitanje koliko će igrati.

"Crna Gora je moja druga kuća. Njen sam državljanim i drago mi je što sam došao. Veoma sam srećan što me je Budućnost Voli angažovala, jer je iza mene duga pauza nakon završetka prošle sezone", istakao je Kuk na konferenciji za štampu.

Fizički je spreman da odgovori zahtjevima stručnog štaba.

"Naporno sam trenirao tokom ljeta. Problem mi je predstavljala činjenica da su svi igrači iz mog okruženja našli angažmane u NBA ligi ili Evropi, pa posljednjih mjesec dana nisam puno radio treninge sa kontaktom. Više sam trenirao indivindualno", objasnio je iskusni plej.

Istakao je i da dobro poznaje način igre novog kluba.

"Znam nekoliko igrača iz reprezentacije Crne Gore. Znam da je Budućnost Voli jak klub i da je teško igrati protiv njega".

Zadovoljstvo angažovanjem Kuka nije krio trener Igor Jovović.

"Poznato lice što se tiče svih nas, riječ je o reprezentativcu Crne Gore. Zadovoljni smo što je sa nama, a specifična situacija koja se desila sa Nikolom Ivanovićem i povreda dovela nas je u situaciju da tražimo igrača na tržištu i pronašli smo najbolje moguće rješenje. Kuk je iskusan igrač, jedan od vodećih plejmejkera Evrope u prethodnih par sezona. Specifična je situacija što je van treninga sa ekipom i što može da bude otežavajuća okolnost. Siguran sam da je došao sa izaženim motivom da pred domaćom publikom da svoj maksimum i dovede svoj tim do što boljih rezultata".

Na pitanje o ambicijama u predstojećoj sezoni, mladi stručnjak je bio jasan.

"Naše ambicije su prethodnih sezona bile visoke, tako će biti i ove. Svjesni smo svojih kvaliteta, ali i slabosti. Poštujemo svakog protivnika i smatram da ćemo dobrim i kvalitetnim pristupom imati šta da ponudimo. Ambicije su visoke i probaćemo da ih ostvarimo".

Kuk je potpisao ugovor na dva mjeseca, a da li će saradnja i nakon tog roka biti nastvaljena, u ovom trenutku je nezahvalno pričati.

"Idemo da pravimom kratkoročne planove i nadamo da će biti onako kako očekujemo. Ove godine smo napravili tim u kojem smo planirali da Ivanović ima značajniju ulogu, uz Aleksandra Ćapina. Vidjeli smo da kroz prijateljske utakmice da ne možemo da iznesemo dva takmičenja sa samo jednim igračem na toj poziciji. Zato smo reagovali. Kuk je došao u Podgoricu sa izraženom željom da nam pomogne i igra ispod svojih ugovora u prethodnim sezonama. Dobra njegova volja i dobar potez kluba. Smatramo da će igranje za Budućnost Voli iskoristiti da sebe vrati na tržište Evrolige, gdje mu je objektivno i mjesto", zaključio je Jovović.

Bonus video: