Milatović: Volim izazove

Selektor košarkašica na klupi Šibenčana naslijedio Mladena Erjaveca. Debituje u subotu protiv Kvarnera u Rijeci
93 pregleda 0 komentar(a)
Momir Milatović, Foto: Http://mkk.kkjolly-jbs.hr/
Momir Milatović, Foto: Http://mkk.kkjolly-jbs.hr/
Ažurirano: 29.09.2014. 15:41h

Momir Milatović je napustio Ulcinj i u narednom periodu sjediće na klupi Džolija iz Šibenika.

Hrvatski tim je raskinuo saradnju sa Mladenom Erjavecom, a dogovor sa Milatovićem postignut je brzo.

Selektor košarkašica Crne Gore danas je zvanično predstavljen kao novi trener Džolija.

Na konferenciji za štampu je rekao da nije mogao da dobije poziv svog prijatelja Josipa Stojanović.

On je već jednom boravio u Šibeniku, ali kao trener košarkašica Džolija.

"Počašćen sam dolaskom u Šibenik, svi znaju da je Stojanović moj dobar prijatelj i kada me je pozvao da pomognem klubu, ja to uvijek uradim sa puno srca. Čovjek sam koji voli izazove. Ne želim da komentirišem šta je bilo prije mene, ja sam preuzeo tim i treba da u što kraćem periopdu saznam što više o timu. Najteže je u kratkom roku napraviti dobre stvari. Po riječima Davora Vidačića (sportski direktor) ekipa je dobro spremna, što je vrlo bitno, a "hemija" se mora vratiti. Košarka je kolektivni sport, a ako nemate sve igrače zajedno nemate šta da tražite", objasnio je Milatović.

Džoli je često mijenjao trenere, a Milatović se nada da će tu tradiciju prekinuti.

"Ne plašim se izazova, iako smo u jako teškoj situaciji. Poznajem Josipa Gulama, koji je talentovan momak. Ambicije se ne smanjuju, ostaju uvijek iste. Džoli ima ambicije da igra Ligu za prvaka, nema više povratka nazad. Jednom kad osvojite trofej, nemate više pravo da kažete da niste kandidat za trofej. Ne poznajem protivnike, ali u kratkom roku ću sve pregledati kako bih dobio sve informacije, da se uvučemo u dvoranu, napravimo atmosferu, da svi zajedno rješavamo probleme. Ako budemo svi zajedno, imamo šanse za uspjeh".

Milatović ističe da ima puno iskustva i to treba da prenese na tim.

Što se tiče same igre, želi da Džoli igra pravu mušku košarku.

"Svaki trener ima svoj stil, ja imam svoj. To će biti najteže nametnuti, svoj stil igranja, da odigramo tranzicijsku košarku. Ako je neko pratio žensku košarkašku reprezentaciju Crne Gore ove godine, kvalifikovali smo se u izuzetnoj teškoj grupi. Mi smo igrali ne žensku, nego mušku košarku. To je košarka sa mnogo trčanja, to hoću da forsiram, da se igra odbrana, ta kombinovana odbrana koja je dozvoljena na našim prostorima, koje timovi sve manje i manje igraju, a daju velike rezultate, kao recimo kod Partizana", zaključio je Milatović.

Prvi trening Milatović će odraditi večeras, a debi na klupi imaće u subotu na gostovanju Kvarneru u Rijeci.

Bonus video: