Popovič: Igrači ne smiju da budu previše samopouzdani

0 komentar(a)
San Antonio, Foto: Reuters
San Antonio, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2014. 07:50h

Trener američkog košarkaškog kluba San Antonija Greg Popovič najavio je da će da upozori svoje igrače da ne budu previše samopouzdani poslije odlične sezone 2013-2014.

"Ne brinem se za Tonija Parkera, Manua Đinobilija i Tima Dankana. Oni znaju da je teško doći do pobjede. Oni sigurno neće olako shvatiti novu sezonu i biće spremni", rekao je Popovič.

"Brinu me mlađi igrači i ja ću im govoriti da ne misle da je sve lako i da se sve postiže bez napora", naglasio je trener San Antonija.

San Antonio će ove sezone braniti titulu u NBA ligi, pošto je u velikom finalu NBA lige pobijedio branioca titule Majami sa 4:1.

Đinobili: Nije mi se svidjela odluka San Antonija

Košarkaš San Antonija Manu Đinobili rekao je danas da mu se nije svidjela odluka tog NBA ligaša da mu zabrani da igra za Argentinu na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Đinobili je povrijedio desnu nogu u završnici finala plej-ofa NBA lige protiv Majamija i tada je procijenjeno da će mu biti potrebno dva mjeseca da se oporavi. On je pokušao da se spremi za turnir, ali mu je uprava San Antonija zabranila da nastupi na Svjetskom prvenstvu, koje je od 30. avgusta do 14. septembra odigrano u Španiji.

San Antonio je iskoritio klauzulu u ugovoru između NBA lige i Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) po kojoj klubovi iz najjače košarkaške lige svijeta mogu da zabrane svojim igračima da učestvuju u takmičenjima "ukoliko postoji opravdana sumnja da bi to moglo da ugrozi njihovo zdravstveno stanje".

"Razgovarali smo. Bio sam povrijeđen. Razumijem zbog čega su to uradili. Ali, nije mi se svidelo", rekao je Đinobili, preneo je Sportando.

Đinobili je prije povrede najavio da će mu takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Španiji biti poslednje za reprezentaciju Argentine.

Takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Španiji Argentina je završila porazom od Brazila, 65:85, u osmini finala.

Bonus video: