Predstavljene Jovana Popović i Šanasu Sanders

Obje igračice potpisale ugovor do kraja predstojeće sezone
127 pregleda 2 komentar(a)
ŽKK Budućnost Volkano, Foto: Savo Prelević
ŽKK Budućnost Volkano, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.09.2014. 11:22h

Ženski košarkaški klub Budućnost Volčkano predstavio je dva pojačanja sa kojima je kompletirana ekipa za narednu sezonu.

Riječ je o Jovani Popović (24 godine, 173 centimetra) i Amerikanki Šanasu Sanders (25, 176), koje igraju na pozicijama plejmejkera i beka šutera.

Obje su se obavezale na jednogodišnju saradnju.

Popović je prošlu sezonu počela u Vojvodini, a završila u Partizanu sa prosjekom od 19 poena, 3,3 skoka i četiri asistencije po meču.

Sanders je nakon studija i igranja na Univerzitetu Stetson, protekle sezone prvi put igrala u Europi i to u Bonau Ridu (Njemačka) i Brnu (Češka).

Imala je prosjek od 9,5 koševa uz 4,8 uhvaćenih lopti.

"Uprava je uložila veliki napor da se kompletira tim za narednu sezonu i nastup u tri takmičenja, domaćem šampionatu i kupu, kao i u Regionalnoj ligi, koja će biti najjača od osnivanja. Učestvuju svi šampion sa prostora bivše Jugoslavije, kao i sastav Venecije, koji je do prije dvije sezone igrao u Evroligi. Dolaskom Popović i Sanders, zaokružili smo sasatv za narednu sezonu. Imamo tim koji može da odgovori zadacima koje je postavila uprava, a to je odbrana oba trofeja u Crnoj Gori, kao i što bolji plasman u Regionalnoj ligi. Imamo osnovu za to, sezona je duga, naporna, ali će nam trebati i vremena da se uigramo”, rekao je Zoran Vujičić, direktor Podgoričanki.

Amerikanka Sanders nije bila previše raspoložena za priču. Očigledno da više voli da govori na terenu.

"Srećna sam što sam ovdje. Očekujem da pomognem timu kako bi ostvario što bolji rezultat”, objasnila je Sanders, koja je u Podgoricu stigla prije četiri, pet dana.

Za Popovićevu nije bilo dileme kada je stigla ponuda iz glavnog grada Crne Gore.

"Sve najljepše sam čula o ekipi Budućnosti, da se radi o ambicioznoj sredini i ponudu sam prihvatila bez razmišljanja. Nadam se da ću pomoći ekipi u ostvarivanju ambicija, a naš cilj su titule”, zaključila je 24-godišnja košarkašica.

Bonus video: