Parker: Ponosan sam na reprezentaciju

0 komentar(a)
Parker, Foto: Beta/AP
Parker, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.09.2014. 14:51h

Francuski košarkaš Toni Parker rekao je danas da je ponosan zbog toga što je njegova reprezentacija osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu.

"Bio sam u kontaktu sa igračima, sa selektorom poslije svakog meča. Razgovarao sam sa njima o taktici, osjećao sam se kao da sam bio tamo... Osjećao sam se čudno kad sam vidio da tim igra bez mene", rekao je Parker za francuske medije.

Parker je propustio nedavno završeno Svjetsko prventvo u Španiji, na kojem je Francuska osvojila bronzanu medalju pobijedivši Litvaniju u borbi za treće mjesto.

"Bio sam veoma ponosan na njih. Mnogi su mislili da neće ništa postići, ali napravili su veliki podvig pobijedivši Španiju u četvrtfinalu, što je jedna od najvećih pobeda u istoriji. To im je dalo samopouzdanja da osvoje bronzanu medalju, prvu za Francusku na Svjetskom prvenstvu", kazao je košarkaš San Antonija.

Francuska će biti jedna od zemlja domaćina Evropskog prvenstva 2015. godine, a Parker vjeruje da ekipa iskustvo iz Španije može da iskoristi na tom takmičenju.

Parker je u više navrata izjavljivao da želi da igra pred francuskim navijačima na Evropskom prvenstvu, a šampionat svijeta u Španiji ga je ubijedio da će na prvenstvu naredne godine morati da nastupe sa najjačim timom.

"Igrati na domaćem terenu nije lako. Moraćemo da izvedemo najbolji tim", dodao je Parker.

Bonus video: