U tišini smirene strasti u Lovćenu

879 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Kadija
Miodrag Kadija

Dan nakon poraza u polufinalu Kupa Crne Gore od Sutjeske (82:78), u kojem su ispustili 15 poena prednosti (62:47) i vođstvo 76:71 (dva minuta prije kraja meča), u košarkaškom klubu Lovćen su, kako saznajemo, već uradili potrebno u cilju smirivanja strasti i povratka prepoznatljive atmosfere koja je cetinjski klub krasila od početka ove sezone.

Cetinjani su to uradili “u kući”, bez javnih istupa, uz želju da sezonu nastave još jači i složniji.

Incident koji se dogodio u prvoj četvrtini, kada je trener Miodrag Kadija iz ekipe udaljio kapitena Milutina Đukanovića, a koji je kulminirao početkom drugog poluvremena, kada se Đukanović, mimo odluke trenera, vratio na klupu, zbog čega je Kadija odlučio da ne vodi ekipu u nastavku, stavljen je “ad akta”. Strasti su se, istina, smirile već nakon meča, a da je pitanju nesporazum koji je brzo prevaziđen, govori i to da su Kadija i Đukanović zajedno sa tribina posmatrali meč polufinala Kupa.

"Izvinjavam se, ali odluka kluba je da ne mogu da komentarišem ovaj događaj", bilo je sve što nam je kazao Miodrag Kadija.

Ovaj nesporazum je, međutim, skupo koštao Cetinjane, koji su izgubili praktično dobijenu utakmicu u polufinalu Kupa, pa ostaje da iz svega izvuku pouke i vrate se na prepoznatljiv kolosijek, već od sjutra, kada će Kadija na treningu ponovo voditi ekipu, uključujući i kapitena Đukanovića.

Lovćen je znatno prije kraja sezone već ostvario cilj u ABA2 ligi, dok je neporažen u Erste ligi i na odličnom je putu da ostvari i drugi cilj, a to je da i naredne godine nastupa u istom rangu regionalne lige.

Bonus video: