Murić: Ostvario sam san da igram za Partizan

Reprezentativac Slovenije Edo Murić treće je pojačanje košarkaškog kluba Partizana
63 pregleda 2 komentar(a)
Edo Murić, Foto: Www.dolenjskilist.si
Edo Murić, Foto: Www.dolenjskilist.si
Ažurirano: 11.09.2014. 14:20h

Reprezentativac Slovenije Edo Murić novo je pojačanje Partizana. Trener beogradskog tima, Duško Vujošević rekao je danas da je veoma zadovoljan što je Edo Murić došao Partizan.

"Murić je danas potpisao trogodišnji ugovor i jako sam zadovoljan njegovim dolaskom. On je svoju ljubav i želju da igra za Partizan pokazao samim ovim činom i predstavlja veliko pojačanje za klub. Mislim da će igranje u Partizanu značiti njegovoj daljoj karijeri",rekao je Vujošević.

Dosadašnji igrač Krke, Murić je treće pojačanje Partizana u ljetnjem prelaznom roku, poslije Andrije Milutinovića i Janisa Kuzeloglua. "Ponosan sam što sam ostvario svoj dječački san, što ću obući crno-bijeli dres i igrati pred najboljom publikom na svijetu", rekao je Murić za za sajt Partizana.

Murić ima 22 godine, visok je 202 santimetra, a prošle sezone je bio jedan od najkorisnijih košarkaša Krke. Prosječno 13,4 poena, 4,7 skokova, 1,6 asistencija i 1,4 ukradene lopte. On stiže u Humsku poslije četiri sezone u timu iz Novog Mesta, sa kojim je osvojio četiri šampionske titule, FIBA Evročelendž kup (2011) i Kup Slovenije (2014). Bio je učesnik prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, a ove godine je za Sloveniju igrao na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Bonus video: