Đukanović: Kvalifikacije neuspjeh, to je signal za odgovorne ljude

76 pregleda 14 komentar(a)
Luka Pavićević i Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Luka Pavićević i Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.09.2014. 19:09h

Ako je suditi po riječima predsjednika Košarkaškog saveza Crne Gore Mila Đukanovića, odnosno ako se neuspjeh, kao što je i logično, drugačije ocjenjuje i nagrađuje od uspjeha, onda Luka Pavićević ne bi trebao da dobije novo povjerenje KSCG i nastavi selektorski posao na klupi seniorske reprezentacije.

"U prethodnim kvalifikacijama smo zajedno ocjenjivali da je kompletna reprezentacija, na čelu sa selektorom obavila dobar posao. Podsjetiću na deset pobjeda iz 10 utakmica na prethodnim kvalifikacijama. Onda smo nastup na Evropskom prvenstvu u Sloveniji ocijenili kao vrlo dostojanstven i umješan, bez obzira što smo svi željeli više. Mislim da smo se na dobar način predstavili u Sloveniji. I onda, naravno, kao i u životu, još prije u sportu, dolaze i neuspjesi", rekao je Đukanović danas na Žabljaku.

Debakl u kvalifikacijama, u konkurenciji Izraela, Holandije i Bugarske, predsjednik KSCG je cijenio kao neuspjeh.

"U to nema nikakve sumnje. Taj rezultat odudara od onoga što je bilo očekivanje ne samo Košarkaškog saveza nego i ukupne sportske, i ne samo sportske javnosti Crne Gore. To je signal za odgovorne ljude, to ćemo pitanje staviti na dnevni red. Već smo planirali, i mislim da je za jedan od narednih dana zakazana sjednica Predsjedništva KSCG, gdje ćemo čuti izvještaj selektora, izanalizirati svaki aspekt i saglasno tome procijeniti kakva treba da bude politika za naredni period", zaključio je prvi čovjek KSCG.

Bonus video: