Klipersi se uključili u trku za Alena

On je draftovao kap peti pik na draftu 1996. godine od strane Minesote, ali je odmah u paketu sa Endrjuom Langom trejdovan u Milvoki za Stefona Marberija
54 pregleda 0 komentar(a)
Alen, Foto: Beta/AP
Alen, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.08.2014. 11:11h

Iskusni Rej Alen (39), kome je istekao ugovor sa Majamijem, pominjao se kao potencijalno pojačanje Klivlenda.

Razlog za to su dobri odnosi koje ima sa Lebronom Džejmsom, koji je napustio Hitse i vratio se u klub gdje je i počeo NBA karijeru.

Međutim, sada su se u trku uključili i L. A. Klipersi.

Kako prenosi ESPN, novi vlasnik kluba Stiv Balmer je zakazali sastanak sa Alenom.

Glavni adut u pregovori biće Dok Rivers, trener sa kojim je jedan od najboljih šutera NBa lige svih vremena sjajno sarađivao u Bostonu.

"Mnogo ljudi me je kontaktiralo. Rivers je zvao još na početku ljeta, a mnogo timova želi da me angažuje za veteranski minimum. Međutim, uprkos godinama, ja i dalje imam ego. I dalje mogu mnogo toga da donesem i timovi i dalje moraju da posjeduju strpljenje kada razgovaraju sa mnom. Moram da ulazim u sve pregovore polako, jer želim da procijenim koliko vrijedi to što ću uložiti moje tijelo u nove 82 utakmice”, rekao je Alen.

Alen (ubacio 2973 trojke u karijeri) je tokom prošle godine odigrao 73 meča na kojima je prosječno bilježio 9,6 poena uz 2,8 skokova i dvije asistencije za 26 minuta provedenih na parketu.

On je draftovao kap peti pik na draftu 1996. godine od strane Minesote, ali je odmah u paketu sa Endrjuom Langom trejdovan u Milvoki za Stefona Marberija.

Za Bakse je igrao sedam sezone, potom četiri u Sijetlu i pet u Bostonu.

Posljednje dvije takmičarske godine odradio je u Majamiju, sa kojim je 2013. osvojio šampionski prsten.

Bonus video: