Šehović: Vratili smo se gdje smo bili 2008. godine

"Treba sada smoći snage i krenuti sve ispočetka. Ovako je Crna Gora krenula 2008. godine, sada smo je opet vratili na to isto mjesto gdje je bila", objasnio kapiten "crvenih"
85 pregleda 3 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Luka Zeković
Suad Šehović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.08.2014. 15:19h

Kapiten Suad Šehović je ponovio da je rezultatski krah u kvalifikacijama težak udarac za cijelu Crnu Goru, ne samo za košarku i svakog košarkaša.

“Sigurno da je najteže nama, jer smo mi jedni krivci u ovoj akciji. Ostaje žal i gorčina za ovim neurađenim poslom. Imali smo jake pripreme, dobar početak kvalifikacija, ali nismo znali da to sačuvamo i u utakmicama na svom terenu riješimo pitanje plasmana na Evropsko prvenstvo. Obilo nam se o glavu, možda, to opuštanje nakon dvije startne pobjede. Došla nam je Holandija i nismo smjeli da dozvolimo da nas dobije, jer naš kvalitet, osim kada smo kompletni, ne garantujemo da možemo dobiti bilo koga. Oni su bili organizovaniji, ali mislim da smo u ovom trenutku mi bolja ekipa, ali to nismo pokazali. Oni su u trećoj četvrtini iskopristili naš pad i to je ono što je odlučilo obje utakmice”, rekao je Šehović novinarima na aerodromu.

Na pitanje na koga je mislio da su jedni krivci, krilo Budućnost Volija je objasnio.

“Mislio sam na sve nas, igrače, stručni štab, upravu reprezentacije, jedini smo krivci, I u posljednjoj utakmici smo imali šansu, sve je bilo do nas, to nismo uradili. Držali se samo 20-tak minuta, a onda je uslijedio osjetan pad u igru, kada smo primili 20, a dali svega pet poena. Dozvoljavali smo lagane poene, ofanzivne skokove, što nismo smjeli, jer su to bila dva glavna zadatka da bi se dobila utakmica. To nismo ispoštovali i to je rezultiralo porazom i krahom crnogorske košarke”.

Prosto je nevjerovatno da se za manje od dvije nedelje na isti način gube dva ključna meča.

“Poslije prve utakmice, spremali smo se da igramo drugačije, a sve je ispalo isto. Iz mog ugla, volio bi da se to nije desilo, a desilo se u svega par minuta i onda povratak protiv takvih ekipa, koje igraju disciplinovano, nije nimalo lako”.

Više od ne odlaska na kontinentalni šampionat boli činjenica da se Crna Gora vratila na početak, sa kog je krenula prije šest godina.

“Ovo je veliki udarac za sve nas, nezvažno gdje mi igrali, na kakvom nivou, jer je reprezentacija bila kruna sveka sezone. Treba sada smoći snage i krenuti sve ispočetka. Ovako je Crna Gora krenula 2008. godine, sada smo je opet vratili na to isto mjesto gdje je bila. Neće biti lako, jer je ovo veoma važan trenutak za crnogorsku košarku, ali treba dići glavu i krenuti dalje”, zaključio je kapiten Crne Gore.

Bonus video: