Mornar sjutra igra protiv Brindizija, Pavićević čeka da prorade Amerikanci

Mornar je prošle sedmice odigrao tri pripremna meča u Francuskoj i sva tri je izgubio - bolji su bili Burž, Asvel i Šalon
2 komentar(a)
mihailo pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
mihailo pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
Ažurirano: 05.09.2018. 15:22h

Košarkaši Mornara odigraće sjutra u Italiji prijateljski meč sa Brindizijem, saopštio je barski klub.

Aktuelni šampion Crne Gore će odmah po završetku meča u Bariju otputovati u Prištinu, gdje će mu rival biti dobro poznati rival iz Balkanske lige - Sigal.

Mornar je prošle sedmice odigrao tri pripremna meča u Francuskoj i sva tri je izgubio - bolji su bili Burž, Asvel i Šalon.

"Turnir u Francuskoj je pokazao da možemo da računamo u svakom pogledu na Marina Mornara, a da još nije jasno koliki su dometi četvorice Amerikanaca koje smo doveli ovog ljeta. Pedstojeće kontrolne utakmice pomoći će nam da steknemo pravi uvid u njihove mogućnosti. Očigledno je da će im trebati vremena da se naviknu na evropsku košarku, koja je dijametralno suprotna onoj koju su igrali na svojim koledžima u Americi. Evidentno je da kod njih ima potencijala, ali mnogo faktora utiče na to da naprave uspješnu karijeru u Evropi. Učinićemo sve da im pomognemo da se ostvare na evropskom tlu, prije svega zbog Mornara", rekao je trener Mihailo Pavićević.

Mornar sezonu otvara u Superkupu ABA lige (20-23. septembar), a u Italiju je otputovao bez trojice nosilaca igre iz prošle sezone.

Nemanja Vranješ je na pripremama sa crnogorskom reprezentacijom, Uroš Luković sa nacionalnim timom Srbije, dok se Strahinja Mićović povrijedio u Francuskoj i čeka ga pauza od dvije sedmice.

Bonus video: