Budućnost Voli u četvrtak nastavlja pripreme

"Uvodni dio priprema sproveli smo kao i što smo željeli. Svi igrači radili su sa velikim elanom, mimoišle su nas povrede", rekao je trener Igor Jovović
63 pregleda 0 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA liga
Igor Jovović, Foto: ABA liga
Ažurirano: 26.08.2014. 15:17h

Košarkaši Budućnost Volija u četvrtak u Podgorici nastaviće pripreme za narednu sezonu, nakon tronedjeljnog rada u Baru, kazao je trener podgoričkog tima Igor Jovović.

On je rekao da nedostaju reprezentativci Alkeksa Popović, Suad Šehović i Nikola Ivanović, koji će sjutra završiti kvalifikacije za prvenstvo Evrope.

"Uvodni dio priprema sproveli smo kao i što smo željeli. Svi igrači radili su sa velikim elanom, mimoišle su nas povrede, osim posljednjih dana kada smo imali problema, koja nijesu značajna, ali su uslovila pauze kod nekoliko košarkaša. Stomačni virus je pokosio skoro pola ekipe, pa smo se vratili u Podgoricu. Povratak iz Bara bio je planiran za 28. avgust. Želja nam je da se igrači što prije oporave, i da od četvrtka budemo ponovo na treningu", rekao je Jovović.

On je, odgovarajući na pitanje kako protiče period adaptacije novih igrača, kazao da je centarska linija bila kompletna, na raspolaganju svo vrijeme i da nijesu imali nikakvih problema.

"Džej Ar Rejnolds je bio svega par dana na treningu, onda je istegao zadnju ložu, a na kraju ga je i virus potpuno odvojio od terena. Ipak, imali smo dovoljno vremena da primijetimo njegovo veliko iskustvo. Nesporno, donijeće kvalitet više našoj ekipi, rekao je Jovović.

On je naglasio da Vil Šihi nije propustio nijedan trening, ali da će mu trebati vremena da se adaptira na evropski stil košarke.

"To smo i znali, ali ima veoma dobre fizičke predispozicije, i želju za radom, pa kako bude vrijeme odmicalo biće sve bolji", rekao je Jovović.

Prema njegovim riječima, Vladimir Dašić je odradio cijeli trenažni proces bez ikakvih problema.

"Čak je i u nekom našem planiranju išao preko mogućnosti jer jer skoro dvije godine nije u treningu, nije igrao košarku. Malo smo i pozitivno iznenađeni, ali opet, to je samo početak , on mora da nastavi da radi na isti način, a kad dođu utakmice sve će biti drugačije, mnogo veći zahtjevi, i očekivanja. Sve što je do sada sproveo je pozitivan pomak", rekao je Jovović.

On je najavio da podgorički tim 4. i 5. septzembra očkuju duerli sa Džolijem iz Šibenika.

Bonus video: