Podgoričanke u utorak protiv Monmout univerziteta

Prijateljski susret pomenutih ekipa se realizuje u cilju afirmacije ženske košarke i unapređenje saradnje SAD-a i Crne Gore na sportskom, kulturnom i obrazovnom planu
0 komentar(a)
ŽKK Budućnost Volkano, Foto: Savo Prelević
ŽKK Budućnost Volkano, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.08.2014. 12:42h

Na proputovanju kroz nekoliko evropskih zemalja, Crnu Goru će posjetiti ženska košarkaška ekipa američkog Monmout univerziteta, koja je član I Divizije NCAA lige.

Monmout univerzitet, koji pohađa 5.000 studenata, se nalazi u gradu Vest Long Branč, na obali Atlanskog okeana, 80 kilmetara južno od Njujorka.

Pored košarkaške ekipe, delegaciju od 48 članova Monmout univerziteta čine i zaposleni u menadžmentu i administraciji univerziteta, kao i sponzori košarkaške ekipe.

Jedan od bitnih razloga njihove posjete Evropi (Srbija, Crna Gora i Italija) je i odigravanje prijateljskih utakmica protiv ekipa iz zemalja koje posjećuju.

Tim povodom će se u utorak (26. avgust od 20 sati) u “Mediteranskom sportskom centru” u Budvi, odigrati prijateljska utakmica između ŽKK Budućnost Volkana i Monmout univerziteta.

Prijateljski susret pomenutih ekipa se realizuje u cilju afirmacije ženske košarke i unapređenje saradnje SAD-a i Crne Gore na sportskom, kulturnom i obrazovnom planu.

Svi oni koji žele da prisustvuju ovom duelu, moći će to da učine besplatno.

Bonus video: