Tadeus Jang u tandemu sa Pekovićem

Filadelfija će za Janga dobiti pravo na pika u prvoj rundi narednog drafta (preuzeto od Klivlenda), ruskog beka Alekseja Šveda i kamerunsko krilo Lika Mba a Mutea
254 pregleda 0 komentar(a)
Tadeus Jang, Foto: Beta/AP
Tadeus Jang, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.08.2014. 14:38h

Minesota je pronašla zamjenu za Kevina Lava - društvo Nikoli Pekoviću u centarskoj liniji "vukova" praviće Tadeus Jang.

Nakon dogovorenog odlaska Kevina Lava u Klivlend za prve pikove sa posljednja dva drafta (Endrjua Viginsa i Entonija Beneta), Flip Sonders je tražio krilnog centra kojeb bi uključio u trejd.

Našao ga je u Filadelfiji, koja će za Janga dobiti pravo na pika u prvoj rundi narednog drafta (preuzeto od Klivlenda), ruskog beka Alekseja Šveda i kamerunsko krilo Lika Mba a Mutea.

On će u "siksersima" biti svojevrstan mentor zemljaku Žoel Embidu, koji je zbog povrede stopala prinuđen da preskoči prvu sezonu u NBA.

Jang ima još dvije godine ugovora, koje vrijede 19 miliona dolara, a na kraju sljedeće sezone će postati ograničeno slobodni agent.

Momak koji je u junu proslavio 26. rođendan je stigao u Filadelfiju 2007. kao 12. pik na draftu sa Univerziteta Džordžija Tek, a u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu za sedam sezona ima prosjek od 13,7 poena i 5,5 skokova.

Minesota će trojicu novajlija predstaviti u utorak, jer po pravilima NBA mora da sačeka da prođe 30 dana nakon što je Vigins potpisao prvi ugovor u NBA.

Bonus video: