Supertalentovani klinci: Pavle Titić i Nikola Žižić potpisali za Barselonu

Pavle Titić je plejmejker, Nikola Žižić igra na pozicijama 4 i 5. Obojica su članovi pionirske reprezentacije Crne Gore i spadaju u red najtalentovanijih evropskih košarkaša tog uzrasta
329 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2014. 09:44h

Jadran Vujačić je izbrusio još dva dijamanta, a njihovo „glancanje” uslijediće u Španiji - četrnaestogodišnjaci Pavle Titić i Nikola Žižić potpisali su četvorogodišnje ugovore sa Barselonom!

Dječaci koji su ponikli u školi košarke Džoker, koju vodi proslavljeni košarkaš Budućnosti i Partizana, borave ovih dana u srcu Katalonije, gdje još treba da prođu medicinske preglede.

Potom će se vratiti u Podgoricu, a onda u ponedjeljak na duži period uputiti u Barselonu, gdje će poslije navršene 18 godine imati priliku da potpišu i profesionalni ugovor.

Titić je plejmejker, Žižić igra na pozicijama 4 i 5. Obojica su članovi pionirske reprezentacije Crne Gore i spadaju u red najtalentovanijih evropskih košarkaša tog uzrasta.

Na turniru u Sloveniji, koji je završen u nedjelju, Crna Gora je dobila svih šest utakmica i osvojila prvo mjesto, a blistala su oba igrača Džokera - Pavle Titić je bio MVP i najbolji asistent, dok je Nikola Žižić bio član prve petorke turnira.

Ima 14 godina, a visok je 205 centimetara: Nikola Žižić

„Crveni” su na tom turniru dobili Španiju, Hrvatsku, Makedoniju, Mađarsku i dvije selekcije Slovenije.

Pavle i Nikola igraju i za pionirsku i za kadetsku ekipu Džokera. Prvu vodi Nemanja Bogdanović, a drugu Ljubiša Gojšina, koji su puno pomogli u razvoju talentovanih košarkaša.

Predvođena Titićem i Žižićem, pionirska ekipa Džokera bila je prvak Crne Gore i jedina je ove godine osvojila titulu u bilo kojoj uzrasnoj kategoriji a da to nije Budućnost Voli.

Škola košarke Džoker iznjedrila je čitav niz vrhunskih košarkaša, a prvi u seriji bio je Nikola Mirotić.

On je sa Nikolom Rakočevićem sa 15 godina otišao u Real Madrid, u kojem je do ove godine ostvario vrhunsku karijeru - dva puta zaredom bio je zvijezda u usponu Evrolige, najbolji igrač španske ACB lige i Kupa kralja, kao i MVP evropskog prvenstva za mlade, dok je nosio dres Španije.

Ovog ljeta Mirotić je potpisao trogodišnji ugovor sa Čikago Bulsima.

Mirotić, Rakočević, Todorović, Lučić, pa sada Titić i Žižić

Pavle Titić i Nikola Žižić samo nastavljaju nisku dijamanata koji su ponikli u školi košarke Džoker, proslavljenog košarkaša Budućnosti, Partizana, Olimpije..., i reprezentativca Jugoslavije Jadrana Vujačića.

Prije osam godina, Real Madrid je angažovao petnaestogodišnjake Nikolu Mirotića i Nikolu Rakočevića, što je tada bila senzacija da dva igrača iz škole košarke odu u „kraljevski klub”.

Međutim, poslije njih put Španije se otisnuo još jedan igrač Džokera - Marko Todorović je sa 17 godina pošao u Huventud, a nešto kasnije angažovala ga je Barselona.

Konačno, prošle godine je za Bilbao potpisao šesnaestogodišnji Nikola Lučić.

Galerija

Bonus video: